Voor het tweede jaar bio-asperges beschikbaar bij BelOrta

BelOrta veilde vanmorgen de eerste bio-asperges van het seizoen. Ze werden aangeleverd door producent Goertz uit Maaseik. Het is nog maar het tweede jaar dat er bio-asperges beschikbaar zijn bij BelOrta.

Bio-afdeling BelOrta blijft groeien
Voor het tweede jaar op rij zijn er biologische asperges beschikbaar bij BelOrta. Het seizoen van de bio-asperges loopt, net zoals bij de conventionele asperges, tot het feest van Sint-Jan op 23 juni. De BelOrta bio-afdeling biedt verschillende verpakkingsmogelijkheden aan voor het verhandelen van deze bio-asperges, waaronder kleinverpakkingen.

In 2021 telde BelOrta 88 productgroepen in bio en 5 in omschakeling. Grote referenties in groenten zijn onder andere komkommer, witloof en trostomaten. Bij fruit zijn Conference, Jonagold en blauwe bessen bij de koplopers qua volume. In groenten valt het vooral op dat serrevruchtgroenten groeiende zijn en dat ze een plaats innemen die overeenkomt met de consumptiebehoefte.

Earth-label
In april 2021 introduceerde BelOrta een nieuw concept waaronder de coöperatie producten in omschakeling naar bio groepeert en vermarkt. Hiermee wil BelOrta de directe klanten en de consument meer en beter informeren en tegelijk ook betere marktkansen creëren voor deze producten in omschakeling.

De overstap naar bio-teelt gaat immers gepaard met een overgangsperiode waarbij de teler vanaf dag één moet voldoen aan de bio-regelgeving. Toch mogen de producten gedurende deze periode niet als biologisch verkocht worden.

Voor meer informatie:
BelOrta
Mechelsesteenweg 120
2860 Sint-Katelijne-Waver, België
+32(0)15 55 11 11
info@belorta.be
www.belorta.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven