"De nieuwe webshop maakt al onze producten toegankelijk voor de consument"

Het Blauwe Huis: tweede locatie maakt verdere groei mogelijk

Tholen - Het Blauwe Huis heeft dankzij een tweede locatie weer ruimte om door te groeien. Het bio-kruidenbedrijf is nu ook werkzaam vanuit Meppel, waar vandaan onder meer de logistiek rond de nieuwe webshop geregeld wordt.

Severijn Velmans, algemeen directeur bij Het Blauwe Huis, vertelt: "Ons bedrijf is de afgelopen jaren flink gegroeid. In 4/5 jaar tijd is de omzet bijna verdubbeld. Op onze locatie in Ruinerwold was onvoldoende ruimte voor verdere groei. De laatste jaren hebben we allerlei noodoplossingen verzonnen, door bijvoorbeeld de kapschuur om te bouwen en zeecontainers neer te zetten. Qua logistiek geeft het pand in Meppel ons weer de nodige ademruimte."

De meeste werkzaamheden gebeuren nog steeds in Ruinerwold, zo geeft hij aan. Denk bijvoorbeeld aan de tuin, opslag, malen en mengen, productie enzovoorts. Orderpicken gebeurt nu vanuit Meppel. "Alleen het eindproduct gaat naar Meppel. De medewerkers gaan op een aantal momenten per week daarheen. Ze blijven allemaal ook actief in Ruinerwold, want dit is natuurlijk een heel fijne plek om te werken. De mensen werken hier graag."

Webshop is live
Nu Het Blauwe Huis beschikt over de tweede locatie in Meppel, was de tijd ook rijp om de webwinkel te openen. De webshop is halverwege maart live gegaan. "Dit is een hele mooie stap. We hebben een breed assortiment. Deze business-to-consumer webshop maakt al onze producten toegankelijk voor de consument. Niet iedereen heeft een winkel in de buurt waar ze onze producten kunnen kopen. Voor hen is deze webshop een uitkomst. En wat te denken voor consumenten die interesse hebben in heel specifieke producten die vaak niet in het winkelschap liggen? De webshop is voor ons ook een mooie manier om onze naamsbekendheid te vergroten."

Severijn geeft aan dat Het Blauwe Huis de webshop met name als extra service ziet. "We willen hiermee zeker de winkels niet in de weg zitten. Sterker nog: ik denk dat mensen die via de webshop met Het Blauwe Huis in aanraking zijn gekomen ook in fysieke winkels eerder onze producten zullen aanschaffen. De webshop is voornamelijk bedoeld om er voor te zorgen dat de mensen die we voorheen niet bereikten, nu wel de beschikking krijgen over onze producten."

Kruidenmarkten
Het Blauwe Huis organiseert dit jaar twee planten- en kruidenmarkten. Op zaterdag 11 juni en zondag 17 juli.

Voor meer informatie:
Severijn Velmans
Het Blauwe Huis
Buitenhuizerweg 19
7961 LX Ruinerwold
0522 481827
severijn@hetblauwehuis.nl 
www.hetblauwehuis.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven