Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Recordaantal blaarkopinseminaties

Jaarlijks worden in de maand maart door CRV de 'Jaarstatistieken' over het voorgaande boekjaar van 1 september tot en met 31 augustus gepubliceerd. Deze jaarstatistieken bevatten de data over aantallen inseminaties, geregistreerde kalveren, melkproducties per ras, et cetera. Het totaal aantal blaarkopinseminaties overschreed de 12.000 stuks. Dit is een recordaantal sinds vele jaren, zo meldt Zwanet Faber.

"Al meerdere jaren op rij is er een flinke stijging van de blaarkopinseminaties. Dit is met name een gevolg van het feit dat Blaarkop zeer populair is voor herinseminaties vooral op HF. De redenen zijn de goede bevruchtingsresultaten, de gemakkelijke afkalvingen, de meerwaarde van de kalveren, en bedrijven die doelbewust kiezen voor een andere fokrichting naar een dubbeldoeltype melkkoe. Blaarkop heeft als voordeel dat de dieren een onderscheidende aftekening hebben ten opzichte van 'bont'."

Met de toename van het aantal inseminaties kan ook het fokprogramma voor de blaarkoppen uitgebreid worden; bij een maximaal aantal doses per stier zijn tenminste vier nieuwe stieren per jaar nodig. Het aantal geregistreerde blaarkopstamboekkalveren met >87%G laat ook een lichte stijging zien.

Voor meer informatie: www.blaarkopnet.nl

Publicatiedatum: