Twee gouden medailles voor Weerribben Zuivel tijdens Cum Laude Awards

De biologische Volle Kwark en Yoghurt Griekse Stijl van Weerribben Zuivel zijn in de prijzen gevallen tijdens de jaarlijkse Cum Laude Awards voor Zuivel en Zachte Kaas (Boerderijzuivel.nl). Beide producten kregen het cijfer 9 en wonnen daarmee een gouden medaille.

Volle Kwark
De biologische kwark heeft een stevige consistentie en heeft een volle en mildzure smaak. Bij Weerribben Zuivel wordt de kwark nog geproduceerd door het product te laten uithangen/uitlekken. Vroeger gebeurde dat in doeken. Dat kan tegenwoordig niet meer met alle hygiëne-eisen. "Het proces van het uitlekken van het product doen wij nog steeds, maar dan op een moderne manier. Hiermee zijn we uniek in Nederland, en wellicht in de wereld", vertelt Klaas de Lange.

"We hebben hiervoor een gesloten systeem in een tank ontwikkeld, waarbij we de kwark in de tank laten uitlekken, waardoor het product indikt, en daarna de wei afvoeren. Het totale proces van kwarkbereiding duurt ongeveer 24 uur. Bij kwark die in de supermarkt wordt verkocht worden tijdens de bereiding vaak eiwitrijke poeders toegevoegd, en wordt de wei niet afgevoerd, maar blijft de wei in het product of het product wordt door middel van een kwarkcentrifuge geproduceerd."

Yoghurt Griekse Stijl
Hij omschrijft de Yoghurt Griekse Stijl als een dikke, romige en erg smakelijke yoghurt Griekse stijl. "Een mix van volle melk en slagroom wordt aangezuurd en direct daarna afgevuld in de beker. Het product gaat vervolgens naar een warme kamer waar de yoghurt rijpt in de beker, waardoor de yoghurt mooi dik wordt en een stevige structuur krijgt. Weerribben Zuivel heeft vaak prijzen gewonnen met dit overheerlijke product. Heerlijk als ontbijt of als toetje. Voeg eventueel honing, noten of wat vers fruit toe."

Boerderijzuivel
Wat ongeveer 30 jaar geleden begon als een verkiezing voor de beste Goudse Boerenkaas, is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks evenement waaraan boerderijen en ambachtelijke zuivelaars met alle mogelijke soorten zuivel en kaas mogen deelnemen.

Producten die meestrijden in de verkiezing voor beste boerderijzuivel, zijn gemaakt door de boer of boerin zelf, met de melk van eigen koeien, geiten of schapen. Van de 20.000 boeren in Nederland met melkvee, verwerken bijna 400 boeren hun eigen melk tot kaas of zuivelproducten. De overige boeren leveren hun melk aan een fabriek.

Voor meer informatie: contact@weerribbenzuivel.nl en www.weerribbenzuivel.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven