Tien jaar hulpboeren bij Hoeve Biesland

Op Hoeve Biesland hebben ze vorige week 4 grote taarten aangesneden. De reden voor het feestje: de hulpboeren vierden hun 10-jarig jubileum. Hoeve Biesland in Delfgauw is al sinds 2012 een erkende zorgboerderij. Wekelijks zijn er inmiddels ongeveer 50 hulpboeren aan het werk.

Op de facebookpagina van Hoeve Biesland staat de volgende toelichting:

Reden voor 4 veel te grote taarten met natuurlijk een koe erop.
Iedereen die wel eens een rondje door de polder fietst kent Hoeve Biesland. Wat niet iedereen weet, is dat Hoeve Biesland sinds 2012 een erkende zorgboerderij is. Inmiddels zijn wekelijks zo'n 50 hulpboeren aan het werk. Zonder hulpboeren geen Hoeve Biesland!
Maar wie zijn die fantastische hulpboeren eigenlijk? Op de boerderij werken onder andere (jong) volwassenen met een lichamelijke of verstandelijke beperking en mensen met een psychische hulpvraag. Wat onze hulpboeren gemeen hebben is de liefde voor de dieren, de natuur en het buitenleven. Werken combineren we met ontspannen, je grenzen leren bewaken, constructief omgaan met tegenslag en stoppen wanneer iets goed genoeg is.

Samen met 5 professionele zorg-begeleiders steken de hulpboeren hun handen uit de mouwen. Er worden bergen werk verzet. Eitjes heel precies uitgeteld, kalfjes verzorgd, groenteabonnementen ingepakt, vlees verpakt in de slagerij en natuurlijk een gigantische hoeveelheid haver-amandelkoekjes gebakken in onze bakkerij. Niet alleen helpt de begeleider de hulpboer, maar helpen de hulpboeren elkaar ook onderling. We zien tot ons grote genoegen dat de hulpboeren veel steun aan elkaar hebben en er hechte vriendschappen ontstaan. En dat allemaal op ons erf!

Bijna alle producten die op onze boerderij gemaakt worden zijn door de handen van onze hulpboeren gegaan. En dat al 10 jaar lang. Dat zijn misschien wel 1700 goed verzorgde kalfjes en misschien wel meer dan 1.000.000 koekjes. Reden temeer om onze hulpboeren vandaag eens flink in het zonnetje te zetten!

Voor meer informatie: info@hoevebiesland.nl en www.hoevebiesland.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven