23 april in Middelburg

NO SHIT!: symposium over nieuwe landbouw

Partij voor de Dieren en ZMf zien een oplossing voor ons vastgelopen voedselsysteem in een plantaardige vorm van biologische landbouw. Hoe je dat doet en waarom juist Zeeland geschikt is voor biologische, natuur-inclusieve en vee-vrije teelt doen we uit de doeken tijdens het symposium NO SHIT! op zaterdag 23 april.

Een plantaardige vorm van biologische landbouw is bevorderlijk voor de biodiversiteit en bodemgezondheid. Daarnaast bevordert het de korte keten van burger tot boer met eerlijke(re) prijzen tot gevolg. Dit alles is mogelijk met bio-vegan landbouw, met de aanleg van voedselbossen en door middel van CSA landbouw (Community Supported Agriculture), oftewel gemeenschapslandbouw.

Kom naar het symposium
Wil je alles te weten komen over plantaardige biologische landbouw en gemeenschapslandbouw? Kom dan naar het NO SHIT! symposium op zaterdag 23 april in de ZB Bibliotheek van Zeeland in Middelburg, in het auditorium Betje Wolff. Het symposium duurt van 10.00 uur tot 16.30 uur.

Programma
Op het programma staan diverse lezingen van sprekers en (ervarings)deskundigen. Daarnaast kun je er jouw vragen stellen en meepraten over de onderwerpen die aan de orde komen. En geniet tussen de middag van een plantaardige lunch!

10:00–10:30 uur - Inloop met koffie en thee

10:30–10:45 uur - Inleiding

10:45–12:15 uur - Film Kiss the ground (ook op Netflix).
Bodemgezondheid is cruciaal voor een gezonde voedselvoorziening en leefomgeving. De film 'Kiss the ground' laat het je zien. Bij aanmelding is deze ook online toegankelijk. Maak je keuze hiervoor in het aanmeldformulier.

12:15–13:00 uur - Pauze met plantaardige lunch

13:00–13:05 uur - Officiële opening door gedeputeerde Dhr. Jo-Annes de Bat

13:00–14:00 uur - Joost van Strien – Biologische boer van boerderij Zonnegoed en No Shit movement. Joost van Strien is één van de genomineerden voor agrarisch ondernemer van het jaar. Hij komt spreken over zijn ervaringen met vegan landbouw en hoe hij op zijn bedrijf 'Zonnegoed' bio-vegan teelt.

14:00–14:30 uur - Anniek Risseeuw en Vincent Dellebeke, voedselbos Beheerlyckheid in Brouwershaven. Het grootste voedselbos van Nederland komt in Zeeland! Anniek Risseeuw en Vincent Dellebeke vertellen over het voedselbos in aanleg, 'de Beheerlyckheid' bij Brouwershaven en over voedselbossen en uitdagingen omtrent bestemmingsplannen.

14:30–15:00 uur - Alex Schreiner, voorzitter CSA-netwerk Nederland en eigenaar CSA-tuinderij 'de Voedselketen'
Alex Schreiner geeft informatie over de opkomst van de gemeenschapstuinderijen en zal de manier van werken uitleggen die zorgt voor verbinding tussen burger en voedselproducent.

15:00–15:15 uur - Pauze met koffie en thee

15:15–16:15 uur - Vervolg programma met vraag en antwoord/stellingen met de sprekers en publiek

Aanmelden
Aanmelden voor het symposium kan via dit formulier.

Dit symposium wordt mogelijk gemaakt door:


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven