Boete voor producent van bio-chocoladepasta voor baby's en peuters

De rechtbank Rotterdam acht een boete die de NVWA heeft opgelegd aan een bedrijf dat via een website producten voor kinderen in de baby- en peuterleeftijd verkoopt gerechtvaardigd. De boete bedraagt 525 euro. In maart 2020 werd een te hoge hoeveelheid vet in de biologische chocoladepasta van het bedrijf vastgesteld.

In eerste instantie ontving het bedrijf een waarschuwing met de opdracht om de geconstateerde overtreding vóór 1 juli 2020 ongedaan te maken. In december 2020 voerde de NVWA een herinspectie uitgevoerd. Uit de voedingswaardeinformatie bleek dat de biologische pasta per 550 kilocalorieën 39,1 gram vet bevatte. Daarmee voldeed de pasta niet aan de samenstellingseis voor het vetgehalte in babyvoeding.

De producent stelt dat de Warenwetregeling Babyvoeding strikt genomen is komen te vervallen en dat de NVWA daarom terughoudend moest zijn bij de handhaving. De NVWA stelt dat de Warenwetregeling Babyvoeding integraal van toepassing is. De rechter is het daarmee eens. De informatie op het etiket - dat de chocoladepasta met 10 gram op een snee (biologisch) volkorenbrood gesmeerd moet worden - kan volgens de rechter niet anders worden gezien dan als een 'gebruikstip' en niet als een officiële gebruiksaanwijzing.

Klik hier voor de uitspraak van de rechtbank Rotterdam.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven