BioForum verenigt leden in Biopaviljoen op Tavola

"Meer marktkansen voor bio naar retail en foodservices"

BioForum verenigde 12 van zijn leden voor het eerst in een biopaviljoen op Tavola, een beurs gericht op retail en foodservices. De volgende bio-producenten brachten zo samen een sterker verhaal in dit grote geheel: Bioline, Biotamra, Deor Food, Fresh and Veggie, Het Hinkelspel, IJs René, La confiance, La vie est belle, Lilalou, Nature Favours, Omage en Pa'lais.

Marijke Van Ranst, adviseur verkooppunten bij sectororganisatie BioForum: "Het aanbod aan biologische producten op Tavola was dit jaar extra uitgebreid, wat aangeeft dat er toch meer marktkansen zijn voor bio naar retail en foodservices. Algemeen weten we dat 'lokaal' en 'duurzaam' steeds belangrijker worden op vlak van consumptie, dat weerspiegelt zich ook vaak in marketing en we ondersteunen graag om het ook verder om te zetten naar de praktijk. Eén van de sterktes van onze biologische producenten op de groepsstand is dat verschillende inzetten op de lokale herkomst van hun ingrediënten, wat bij verwerking nog vaak een uitdaging is."

Een opvallende tendens is dat ook op Tavola, waar het aanbod vlees prominent aanwezig is, er meer en meer vegan en vegetarische producten werden gepresenteerd – belangrijke producten binnen het biogamma die ook op het biopaviljoen niet mochten ontbreken. Het waren ook net deze producten die door de eerste ronde waren voor de Gouden Tavola, helaas vielen ze net buiten de prijzen. "Toch hadden we een genomineerde op de stand: de balsamicocrème van dadels van Biotamra. Zij namen deel aan de wedstrijd van 2020- toen de beurs helaas werd geannuleerd."

De sfeer onder de standhouders was goed en iedereen was volgens Marijke blij om terug 'buiten te mogen' aangezien het één van de eerste vakbeurzen was zonder coronaregels. "We kijken dan ook uit naar onze volgende beurs: BioXpo op 8 &9 mei in Brussel."

Marijke deelde op LinkedIn ook een filmpje:

Voor meer informatie: marijke.vanranst@bioforum.be en www.bioforum.be 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven