Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

White Ranch, Bekavlees en boerderij Rutte houden 2 april toch hun open dag

Drie Zaanse biologische en biodynamische boeren houden op 2 april toch hun open dag. Daarmee doen ze niet mee aan het landelijke evenement 'Kom in de kas' dat dit jaar verplaatst is naar juni in plaats van het eerste weekend van april. Het gaat om de volgende drie bedrijven: White Ranch in Assendelft, Bekavlees in Westzaan en Boerderij Rutte in Zaandam. Iedereen is welkom tussen 10.00 en 16.00 uur. Entree is gratis.

Op facebook staan de volgende omschrijvingen van de bedrijven:

  • White Ranch aan de Groenedijk 4 in Assendelft is een biologische melkveehouderij met koeien en geiten. Er is ook een kaasmakerij en een winkel. Drie dagen in de week zijn ze ook zorgboerderij en op woensdagavond een buurderij. Producten van de buurderij zijn tijdens de open dag te koop.
  • Bekavlees aan de J.J. Allanstraat 350 a in Assendelft is uiteraard een vleesbedrijf, maar dan wel biologisch. Het luxe vee graast lekker de hele zomer in de Westzanerpolder en in de winter in de stal. De mest wordt op het eigen terrein uitgereden en er is veel aandacht voor flora en fauna, in het bijzonder de weidevogels.
  • Tot slot boerderij Rutte, aan het Westerwindpad 102 in Zaandam. Dit bedrijf in het zuiden van het Westzuiderveld combineert natuurbeheer met een biologisch-dynamische melkveehouderij. Deze boer heeft koeien en schapen.
Publicatiedatum: