"Fantastische kans om op Radio 1 de stem van de bio-sector te laten horen"

Bionext-directeur in debat met Henk Bleker in 'Dit is de Dag'

Tholen - Bionext-directeur Michaël Wilde was gisteravond te gast in de uitzending van 'Dit is de Dag' op Radio 1. Hij mocht in het programma in debat met Henk Bleker. Er is gesproken over de noodzaak om door te gaan met de plannen om de Europese landbouw te verduurzamen door onder andere in te zetten op meer biologische landbouw en minder agro chemie. "De voormalige staatssecretaris ziet dit anders en dat zorgde voor een levendig debat", vertelt Michaël.

De ochtend na de uitzending reageert de Bionext-directeur als volgt: "Ook al zijn de argumenten van de 'anti farm to fork' lobby flinterdun en kortzichtig; ze bereiken wel de top van de Europese politiek. Het is dus van groot belang dat wij een stevig maatschappelijk tegengeluid laten horen over het belang van een toekomstbestendig voedselsysteem."

Hij zag zijn deelname aan het debat als een ideale kans om de visie van de bio-sector te delen. "Om in debat te gaan met de oud staatssecretaris van landbouw is uiteraard spannend maar het was ook een fantastische kans om op Radio 1 de stem van de biologische sector te laten horen."

Op de website van NPO Radio 1 staat de volgende toelichting over de uitzending:

Moeten we stoppen met duurzame landbouw door de oorlog in Oekraïne?
Eurocommissaris Frans Timmermans wil met zijn 'Farm to Fork-strategie' het gebruik van bestrijdingsmiddelen, kunstmest en water fors terugdringen, om de duurzaamheid van de landbouw te vergroten. Maar daarmee daalt de landbouwopbrengst en de Franse president Macron vindt dat Europa zich dat op dit moment niet kan permitteren. Heeft hij een punt? Een gesprek met Michaël Wilde, directeur van Bionext, belangenorganisatie voor de biologische landbouw en met Henk Bleker, interim-voorzitter van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond.

Klik hier om de uitzending van Dit is de Dag terug te kijken (22 maart 2022, 18:30 - 19:00 uur).

#wieisnounaïef


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven