Jacqueline Wijbenga aan de slag bij Wageningen Bioveterinary Research

Met ingang van 1 april 2022 start Jacqueline Wijbenga als Senior Communicatie Adviseur bij Wageningen Bioveterinary Research (WBVR). Jacqueline was tot voor kort Adjunct-uitgever/ hoofdredacteur bij de Eisma Media Groep.

In haar huidige functie als Adjunct-uitgever/ hoofdredacteur bij de Eisma Media Groep richt Jacqueline zich voornamelijk op werkzaamheden voor en in samenwerking met de agrarische sector, meer in het bijzonder de diervoederindustrie (vakmedium De Molenaar). Hierdoor heeft zij een goed beeld van de actualiteit en dynamiek binnen de agrarische sector en een actief netwerk. 

Na het behalen van haar BSc in Plantenziektekunde/Voorlichtingskunde aan de WUR werkte zij als onderzoeker bij het van Hall instituut en bij Axis genetics. Ook werkte zij als Redacteur/eindredacteur bij Het Landbouwblad (nu Nieuwe Oogst) en als gastdocent Communicatie bij NHL en van Hall.

Jacqueline geeft aan: "Wat me in het bijzonder aanspreekt aan de functie van Senior Communicatie adviseur bij Wageningen Bioveterinary Research is de maatschappelijke relevantie van het onderzoek. Regelmatig ontwrichten dierziekten de dierlijke productieketen en/of beïnvloeden import- en exportbelangen. Onderzoek naar deze ziekten, hun aanpak en het voorkomen van verspreiding is van wezenlijk belang voor het beperken van de gevolgen. Bovendien levert dit onderzoek inzichten op die bijdragen aan het One Health-principe: gezondheid voor mens en dier"

"Ik verheug me erop de verkregen kennis van Wageningen Bioveterinary Research te mogen uitdragen en ervoor te zorgen dat de informatie terecht komt bij de juiste stakeholders, beleidsmakers én het brede publiek. Verschillende doelgroepen bedienen en een passende vertaalslag maken is één van mijn specialismen."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven