Het nieuwe Velt-boek

Ecologische tuin: van aanleg tot beheer

"In de toekomst zullen tuinen ecologisch zijn, of ze zullen niet zijn. Het tegenovergestelde is ondenkbaar", aldus Gilles Clément in Planetary Gardens, The landscape Architecture of Gilles Clément in 2008. Makkelijk gezegd, maar hoe begin je eraan? In het nieuwe Velt-boek Ecologische tuin: van aanleg tot beheer ontdekt de lezer stapsgewijs hoe je zo'n tuin realiseert. Ecologische tuinen dragen bij aan een beter milieu en rijke natuur. Maar bovenal zijn het tuinen die het leven verrijken en mooier kleuren. Tuinen die elk jaar opnieuw verrassen en blij maken.

Helderheid en variatie
Dit 420 pagina's tellende boek is een encyclopedie aan informatie, maar is vooral heel praktisch opgesteld. Alle informatie wordt helder in beeld gebracht met mooie foto's en infographics. Handige tabellen helpen om voor elke tuin de meest geschikte planten te kiezen. Hiernaast krijgt de lezer telkens praktische tips om het werk in de tuin makkelijk en vlot te laten verlopen.

Voor ieder wat wils
Wil je het hele jaar door kleur? Met welke struiken of bomen creëer je privacy? Of wil je wel veel planten maar ook een open zicht? En hoe maak je van een blinde muur een groene oase? Bij ieder onderwerp krijg je verschillende voorbeelden die je naar eigen smaak kan toepassen los van de grootte of de vorm van jouw tuin. Complexe thema's zoals groenvormen, waterbeheer en ontharding worden op een heel intuïtieve wijze weergegeven zodat lezers alleen moeten beslissen wat voor hen de mooiste oplossing is. Kortom, dit boek is een absolute must voor iedereen met een terras van enkele vierkante meters tot eigenaars van een heus landgoed.

Details
Titel: Ecologische tuin: van aanleg tot beheer
Auteurs: Greet Tijskens, Geertje Coremans en Jana Van Butsel
Preview 
ISBN: 9789492907097
Pagina's: 420
Boekhandelsprijs: 39 euro
Verkrijgbaar in de Velt-webwinkel, via boekhandels en lokale Velt-afdelingen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven