"Als wij het juiste voorbeeld geven, dan kan de rest niet anders doen dan volgen"

Reportage Seepje in BinnensteBuiten

Afgelopen dinsdagavond vertelden Jasper Gabriëlse en Melvin Loggies in het KRO-NCRV-programma BinnensteBuiten over het ontstaan van Seepje. Jasper en Melvin realiseerden zich op hun 21ste dat zeep een enorme impact heeft op het milieu. Ze ontdekten dat er een duurzaam alternatief is en dus besloten zij dat er iets moest veranderen in de zeepindustrie. Duurzame lifestyle expert Marieke Eyskoot ging langs in het washok in Den Haag. Daar legden de wasmannen uit wat nu echt het verschil is tussen natuurlijk wassen en het wassen met fossiele grondstoffen.

Marieke maakt in het item ook zelf wasmiddel, doet een vlekkentest én neemt daarna een kijkje in de Seepje-fabriek waar de producten op grote schaal worden gemaakt (10.000 liter).

Met de studiefinanciering (zo'n 4600 euro) hebben Jasper en Melvin de eerste baal met schillen kunnen importeren. Zo zijn ze gestart en werden de eerste producten in onder meer biologische supermarkten verkocht. "Als wij het juiste voorbeeld geven, dan kan de rest niet anders doen dan volgen", besluit Jasper Gabriëlse wanneer Marieke in de fabriek vraagt hoe zij hun rol zien om de gehele zeepindustrie te verduurzamen.

Jasper kondigde de uitzending afgelopen dinsdag zelf ook aan op LinkedIn: "Na onze brief aan de grote was- en poetsgiganten vertellen Melvin Loggies en ik vanavond in Binnenstebuiten (KRO-NCRV) op NPO 2 hoe natuurlijk wassen en poetsen nou écht verschilt van al dat fossiele gedoe. Ook gaan we in op transparantie over ingrediënten in was- en poetsmiddelen én laten we in onze fabriek zien hoe Seepje op grote schaal gemaakt wordt! Bedankt Marieke Eyskoot voor je nieuwsgierigheid en enthousiasme, we kunnen niet wachten om het resultaat te zien."

Klik hier om het item in BinnensteBuiten te bekijken.

Voor meer informatie: www.seepje.nl 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven