"Versterking van de bio- en Demeter-competentie en het merkportfolio"

Fenaco Landesprodukte, Green Pack Swiss en Bio Pack Swiss bundelen hun krachten

Fenaco Landesprodukte neemt per 1 april 2022 de bedrijfsactiviteiten van Green Pack Swiss en Bio Pack Swiss over. De drie bedrijven hadden al een nauwe samenwerking op het gebied van de aanname, opslag en verpakking van aardappelen, groenten en fruit. Fenaco Landesprodukte versterkt in het bijzonder haar bio- en Demeter-competenties wezenlijk door de integratie. Op de huidige standplaats van Green Pack Swiss en Bio Pack Swiss in Molondin komen dankzij de fusie middelen voor de verdere opbouw van de Agropôle campus vrij.

Green Pack Swiss en Bio Pack Swiss zijn twee West-Zwitserse handelsbedrijven voor tuinbouwproducten. Green Pack Swiss is gespecialiseerd in aardappelen, Bio Pack Swiss in producten uit biologische teelt. Sinds 2020 werken Green Pack Swiss en Bio Pack Swiss nauw samen bij de aanname, opslag en verpakking van producten. Fenaco Landesprodukte is één van de grootste verkooppartners voor aardappelen, groenten en fruit van Zwitserse telers. Om het voorhanden zijnde synergiepotentieel nog beter te benutten, worden de bedrijfsactiviteiten van Green Pack Swiss en Bio Pack Swiss per 1 april 2022 in fenaco Landesprodukte geïntegreerd.

Logische stap voor alle betrokkenen
Fenaco Landesprodukte beschikt over een efficiënte opslag- en verpakkingsinfrastructuur. "Door de overname kunnen we de capaciteit van onze vestigingen in Bercher en Ins nogmaals verhogen", aldus Markus Hämmerli, directielid van fenaco en leider van het departement tuinbouwproducten. "Met de integratie van Bio Pack Swiss versterken we bovendien onze bio- en Demeter-competentie en breiden we ons merkportfolio uit."

Stéphane Fankhauser, eigenaar van Green Pack Swiss en Bio Pack Swiss, motiveert de stap als volgt: "Vanwege de goede samenwerking met fenaco Landesprodukte hebben we besloten ons opslag- en verpakkingsbedrijf in Molondin over te dragen en onze capaciteiten in plaats daarvan in de verdere ontwikkeling van Agropôle te investeren. "Agropôle is een campus waar land- en tuinbouw, foodtech, onderzoek en economie samenkomen en gemeenschappelijk oplossingen voor de duurzame voeding van morgen ontwikkeld worden."

Continuïteit voor leveranciers, klanten en medewerkers
Met de overname worden de activiteiten van Green Pack Swiss in de fenaco vestiging Bercher, en de activiteiten van Bio Pack Swiss in de fenaco vestiging Ins geïntegreerd. Alle contracten met producenten evenals afnemers van Green Pack Swiss en Bio Pack Swiss gaan over op fenaco Landesprodukte. Voor leveranciers en klanten betekent dit een naadloze voortzetting van de handelsrelatie. Ook de medewerkers van Green Pack Swiss en Bio Pack Swiss worden door fenaco Landesprodukte overgenomen. Over de financiële aspecten heeft men afgesproken geen uitspraken te doen.

Voor meer informatie:
www.fenaco.com
www.bio-pack.ch
www.green-pack.ch


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven