Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

LTO Noord en Boert Bewust gaan nauw samenwerken

LTO Noord en Boert Bewust zijn per 1 januari 2022 een officiële samenwerking aangegaan. Zo willen zij samen de verschillende kansen verzilveren om de verbinding met de samenleving te maken. De organisaties werkten al sinds 2016 projectmatig samen.

In de praktijk is dat al te zien aan bekende publieksacties zoals “Boeren en tuinders pakken uit met Kerst” en “Boeren en tuinders pakken uit in de zomer”. Deze acties zijn georganiseerd door Boert Bewust, LTO Noord, ZLTO en Team Agro NL. 

Maandag 14 maart hebben LTO Noord en Boert Bewust tijdens een persmoment de gezamenlijke plannen toegelicht. Dit is gedaan door Dirk Bruins, de voorzitter van LTO Noord en Jan Overeem, interim voorzitter van Boert Bewust.

"Bij Boert Bewust vertellen boeren zelf hun verhaal. Dat is echt en authentiek. Voor mij maakt dat Boert Bewust heel waardevol. Want uiteindelijk zijn het de boeren en tuinders zelf die het beste de verbinding met de samenleving kunnen leggen. Daarom werken wij graag samen met Boert Bewust", zegt Dirk Bruins, voorzitter van LTO Noord.

"Boert Bewust laat agrarische ondernemers verbindingen leggen met de samenleving. Dat doen we samen met LTO Noord", zegt Jan Overeem, interim voorzitter van Boert Bewust.

Bij Hans Nieuwenhuis (rechts) eigenaar van Boerkamp asperges wordt door Dirk Bruins van LTO Noord en Jan Overeem van Boert Bewust een samenwerkingsverband ondertekend. Projectmedewerker Dianne van Raalte geeft uitleg. Foto Ruben Meijerink 

Samenwerking
Boert Bewust werkt aan de verbinding tussen agrarische ondernemers en samenleving. Hierbij worden deelnemende boeren getraind om hun bedrijven open te stellen voor de samenleving, en om de communicatie te versterken. De deelnemers worden daarbij geholpen om hun eigen en eerlijke verhaal kunnen vertellen. Dit doen ze niet alleen voor hun eigen belang, maar dit straalt ook uit naar de verbinding van de totale agrarische sector naar de maatschappij. En dit laatste is ook wat LTO Noord heel belangrijk vindt. Daarom ook vinden LTO Noord en Boert Bewust elkaar. Binnen de samenwerking staan verschillende zaken centraal, zo ondersteunt LTO Noord Boert Bewust met het opstarten van nieuwe regio’s en projecten en wordt het coördinatorschap voor het Landelijk Bestuur van Boert Bewust samen met LTO Noord uitgevoerd.

Aan de andere kant biedt Boert Bewust aan LTO Noord een systematiek en netwerk van streken (regio’s) en agrarische ondernemers die gedreven en creatief werken aan de verbinding met de samenleving. Hierdoor kunnen Boert Bewust en LTO Noord elkaar nog beter versterken en kansen samen verzilveren.

Op dit moment telt Boert Bewust circa 300 deelnemers die aangesloten zijn bij één van de 11 streken.

Voor meer informatie: 
www.boertbewust.nl

Publicatiedatum: