Tomatentelers gezocht voor pilot over microbioom

Voor deelname aan een pilot over het microbioom bij de teelt van tomaten en de invloed hiervan op de darmflora van de mens, is het Louis Bolk Instituut op zoek naar tomatentelers. In deze pilot wordt verkend of er een aantoonbaar verband bestaat tussen de productiemethode van tomaten en het aanwezige microbioom.
 
Er wordt onderzocht of er verschillen zijn in aanwezige micro-organismen en of deze na verschillende gesimuleerde verteringsstadia van het humane darmstelsel nog aantoonbaar zijn. Wij zijn op zoek naar in totaal 6 telers die op steenwol of op volle grond telen. De teeltachtergrond kan zowel gangbaar, biologisch, biodynamisch of anders zijn.

Aanmelden 
Deelname houdt in: een interview over de teeltomstandigheden en monstername van zowel de vrucht, plant en substraat (of grond) later in het teeltseizoen. Geïnteresseerde telers kunnen een kort aanmeldformulier invullen. Dit is mogelijk tot 31 maart 2022. Met de geselecteerde telers neemt het Louis Bolk Instituut vervolgens contact op om een samenwerking te verkennen.

Aanvullende informatie
De pilot is getiteld: Microbial diversity in agricultural systems and its effects on the human microbiome. An exploratory basis for follow-up research. Meer informatie over dit onderzoek is op deze nieuwspagina te vinden.

Bron: Louis Bolk Instituut


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven