Keniaanse telers schakelen over op biologische tuinbouw en verbeteren hun oogst

Toen de Keniaanse teler Judith Mumbua merkte dat het gebruik van kunstmest problemen veroorzaakte voor zowel haar gewassen als het vuil op haar teeltbedrijf in Oost-Kenia, schakelde ze over op biologische tuinbouw. Volgens haar heeft dit geleid tot een positiever resultaat en een gezondere manier om gewassen te telen. Het is zelfs beter voor haar vee, beweert ze.

Mumbua begon met de biologische teelt na een trainingsprogramma bij een lokale landbouworganisatie. Ze zegt dat deze teeltmethode haar heeft geholpen om de antimicrobiële resistentie van haar planten, die al een aantal jaren bestond, in te dammen.

"Antimicrobiële resistentie is wanneer micro-organismen zoals bacteriën, virussen, schimmels en parasieten veranderen en niet meer reageren op medicijnen, waardoor infecties moeilijk te behandelen en zelfs te beheersen zijn in gewassen", legt ze uit.

Biologische teelt of op ecologie gebaseerde tuinbouw is in feite het gebruik van groenbemesting, compost, biologische teeltmethoden en biologische meststoffen afkomstig van dierlijk afval. Volgens Mumbua heeft de methode haar voedselkwaliteit en -productie verhoogd.

Bron: allafrica.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven