Bio Obst Münch zet in op alcoholvrije appelmousserende wijn als extra steunpilaar in de verkoop

"Toegevoegde waarde creëren en nieuwe markten ontsluiten"

Bio-Obsthof Münch legt zich al 40 jaar toe op de teelt van biologisch dessertfruit. De laatste jaren is de biologische pionier steeds meer gaan vertrouwen op bijproducten om waarde toe te voegen aan het biologische fruit dat wordt geteeld. Het nieuwste product van de firma is een alcoholvrije appelmousserende wijn die past bij de huidige tijdgeest, stelt bedrijfsleider Marco Bartels tevreden vast.

"Mensen drinken minder alcohol, zo blijkt,"zegt Marco Bartels van Bio-Obst Münch uit Neuenfelde. De biologische pioniers brengen sinds de herfst van vorig jaar hun alcoholvrije appelmousserende wijn op de markt. Volgens Bartels is het resultaat na de eerste verkoopmaanden bijzonder goed. Dit is niet in de laatste plaats te danken aan de daling van het alcoholgebruik in de samenleving, zoals blijkt uit cijfers van het Federaal Bureau voor de Statistiek. Tegelijkertijd neemt de verkoop van cider, vruchtenwijn, cider en andere dranken op basis van appel en vruchtenwijn toe. Het marktaandeel van alcoholvrije mousserende wijn bedraagt eveneens vijf procent en neemt toe.


Dochter Marie en vader Claus-Peter Münch bij het bedrijfsbezoek van Freshplaza in 2018 / Afbeelding: Freshplaza.de

Verdere verwerking van geselecteerde variëteiten
De bovengenoemde ontwikkelingen spelen Biohof Münch duidelijk in de kaart als het gaat om de marketing van hun mousserende wijn. "Toch kan slechts een deel van de eigen oogst tot mousserende wijn worden verwerkt, omdat niet elk ras geschikt is voor verwerking," aldus Bartels. "Een evenwichtige verhouding tussen zoet en zuur is belangrijk, daarom worden vooral appels van de rassen Elstar, Holsteiner Cox en Boskoop verwerkt. De smaak van de mousserende wijn kan van jaar tot jaar enigszins verschillen. Mousserende appelwijn is immers een natuurlijk product."

Deze maand volgt een appelsecco met alcohol - een zogenaamde appelmousserende wijn met toegevoegd koolzuur. De Münchs distilleren momenteel de tweede partij van hun biologische appelbrandewijn "Apfler". In een liter van deze sterke brandewijn gaan overigens 16 kilogram appelen. De Demeter Apple Secco is al te vinden op bijna alle markten in de regio. Deze bestaat voor 99,6 procent uit appelsap, de rest is koolzuur. Trouw aan het motto 'puur appel', zijn er geen smaakstoffen toegevoegd.


Verse appelsecco van Biohof Münch is erg populair bij jongere consumenten

Opening van nieuwe markten
De fruitteeltbedrijven in het Altland - waaronder Biohof Münch - hebben een decennialange traditie op het gebied van de appelteelt. De verwerking van hardfruit tot dranken is niet bedoeld om de handel in dessertfruit te vervangen, maar eerder om deze te versterken.

Voor meer informatie:
Marco Bartels
Bio Obst Münch GmbH & Co. KG
Siebenhöfen 29
21723 Hollern, Duitsland
Tel.: +49 (0)4141 70610
info@bioobstmuench.de    
www.bioobstmuench.de        


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven