Aanbod uitgebreid met puree van zwarte knoflook

Nieuw pand voor Floky

Tholen - Kuperus Foods en daarmee ook het biologische merk Floky is verhuisd van Leeuwarden naar Drachten. Het nieuwe pand is drieënhalf keer groter dan het oude, en dat was wel nodig, vertelt eigenaar Anne Kuperus.

Het nieuwe pand in Drachten

Hij vertelt dat het bedrijf in de laatste jaren behoorlijk is gegroeid, ondanks een dip door de coronacrisis. "Vooral de afzet naar horeca en biologische supermarkten gaat goed. Verder gaan onze producten naar de industrie en wordt er veel geëxporteerd naar bijvoorbeeld het Midden-Oosten en Scandinavië."

Zwarte knoflook, dat ontstaat door fermentatie, raakt steeds bekender. "Met name de horeca pakt het goed op. Inmiddels hebben we ook zwarte uien en zwarte limoenen. De horeca gaat er los op. Zwarte ui is iets frisser van smaak dan de zwarte knoflook en het lost mooi op in sauzen. En de limoen, die wordt gedroogd in de zon waarbij de kleur van groen naar geel naar zwart gaat, wordt vaak meegestooft in of geraspt over de gerechten. Het geeft een hele intense aardse en frisse smaak aan het gerecht."

Nieuw: biologische puree
De nieuwe zwarte ui en limoen zijn niet biologisch. Voor de biologische tak is er een apart merk, Floky. Onder dat merk zijn biologische zwarte knoflooktenen en -bollen verkrijgbaar en onlangs is het aanbod uitgebreid met een puree. "Dat is echt voor het gemak in de keuken. Je kunt gemakkelijk even een theelepel toevoegen aan je gerecht of saus. De puree bestaat puur uit zwarte knoflook, er is geen water of olie toegevoegd."

Diervoeding
Niet alleen consumenten zijn enthousiast - sommigen bestellen de zwarte knoflook met kilo's tegelijk. Ook in de industrie wordt biologische zwarte knoflook goed opgepakt. "De mogelijkheden zijn eindeloos. Je ziet het in kaas, worst, boter en sauzen en het wordt ook toegepast in veevoeders. Koeien krijgen het in de vorm van bolussen voor de algemene weerstand en het wordt ook aan paarden, honden en vogels gegeven", vertelt Anne.

Voor meer informatie:
Anne Kuperus
Floky
Ampèrelaan 7-9
9207 AM Drachten
058 3010674
www.floky.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven