"Spermidine-gehalte ligt zo'n 35% hoger dan bij gangbare tarwekiemen"

Rauwe tarwekiemen terug van weggeweest

Tholen - De rauwe tarwekiemen van Amanprana zijn weer verkrijgbaar. "We hebben lang moeten wachten voor we weer een goede bron voor onze tarwekiemen gevonden hadden. De oorsprong en het proces is belangrijk omdat we alleen de kiem van rauwe kwaliteit zoeken", vertelt Tim Spek, sales manager Nederland bij Amanprana. De kiemen zijn afkomstig uit Oostenrijk en zijn volgens de producent de enige rauwe tarwekiemen op de markt.

Hoog gehalte spermidine
Hij geeft aan dat tarwekiemen de essentie zijn van de tarwekorrel. En dat deze kiemen een belangrijke bron van spermidine zijn. "We omschrijven de kiemen altijd als een product vol levenskracht. Vanuit de tarwekiem groeit nieuw leven, daarom is het logisch dat dit gedeelte van de tarwekorrel de meeste nutriënten bevat. Hierin zijn vezels, vitamines, mineralen, eiwitten, omega-3/6/9 en nog vele andere goede voedingsstoffen en antioxidanten zoals lecithine opgeslagen. Per 100 gram bevatten de tarwekiemen ook 800 milligram alfa-liponzuur. Het gehalte spermidine in 100 gram van onze rauwe tarwekiemen bedraagt 33,4 milligram. Dit gehalte ligt zo'n 35% hoger dan bij gangbare tarwekiemen. Spermidine staat er om bekend dat het de algemene verouderingsklok kan tegengaan." 

Geen afvalproduct, maar hoofdproduct
Wat is er zo bijzonder aan de tarwekiemen van Amanprana? Tim: "Onze tarwekiemen zijn de enige die rauw op de markt kunnen worden gebracht. Omdat bij ons de kiemen geen afvalproduct, maar juist het hoofdproduct op de productielijn zijn, gaat hier alle aandacht naar uit en is er een zeer strenge controle op de hygiëne." De kiemen zijn rauw omdat ze in het gehele productieproces nooit boven de 45 graden Celsius worden verhit. "Deze werkwijze zorgt er voor dat alle actieve voedingsstoffen bewaard blijven en dat de kiemen nog vol levenskracht zitten."

Deze speciale bron van vezels kan op heel veel verschillende manier gebruikt worden. Zo kan je er bijvoorbeeld porridge of (ontbijt)pap van maken of het gebruiken als topping voor in de yoghurt. In combinatie met kokosmeel kan je er brood mee maken. Of mix het met muesli, in een smoothie of in soep. De kiemen zijn ook geschikt om in pannenkoeken, wafels en een omelet te gebruiken. 

De rauwe tarwekiemen van Amanprana zijn te verkrijgen via Udea, Holland Pharma, Unipharma en Amanvida.

Klik hier voor meer informatie over spermidine. En hier voor meer tips voor in de keuken.

Voor meer informatie:
Tim Spek
Amanprana
06 24712166
tim.spek@noble-house.tk 
www.amanprana.eu 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven