Peter Schiffmann, A+P Service

"Duurzame verpakkingen nog steeds belangrijk"

Duurzame verpakkingsoplossingen waren bijzonder in trek in het pre-Corona tijdperk. Door de uitzonderlijke situatie van de pandemie raakte het thema van milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen echter wat op de achtergrond. Intussen krijgen geavanceerde verpakkingsmethoden in de fruitsector weer meer aandacht,  constateert Peter Schiffmann, algemeen directeur van A+P Service in Jork.


Drie verschillende soorten duurzame verpakkingen: Lijmen, ritsen en banderolleren.

"Het thema duurzaam verpakken blijft een groot thema", beschrijft Schiffmann de huidige trend in de fruitsector. "De eisen vanuit de markt hebben ons onmiskenbaar de opdracht gegeven dat we duurzaamheid in de verpakkingssector moeten realiseren. Wij bieden een breed scala aan nieuwe verpakkingsprocessen, namelijk lijmen, banderolleren en ritsen. Banderolleren is nog steeds de meest gevraagde oplossing met een onuitputtelijk potentieel, dat zowel in de biologische sector als door conventionele verpakkers is bewezen."

A+P Service is al vele jaren partner voor sorteersystemen voor groente en fruit en verpakkings-machines met etiketteer-technologie. Schiffmann: "Bovendien heeft A+P Service een verscheidenheid aan etiketten en verpakkingen zonder etiketten ontwikkeld die klaar zijn voor serieproductie, zodat ook kleefstoffen met etiketten volledig kunnen worden weggelaten. Hier wordt met behulp van lasertechnologie de markering en barcode op de tray aangebracht."

Rechts: Veel producten kunnen al met ritstechnologie worden verpakt.

Ritstechniek
Gloednieuw in het portfolio van de firma is het ritsproces, dat vorig jaar in nauwe samenwerking met een partner werd bedacht. Schiffmann: "In de eerste plaats deed zich het probleem voor dat je bij bepaalde fruitsoorten, zoals appelen, rekening moet houden met verschillende kalibers. Ten tweede moesten de duurzame kartonnen dozen en kartonnen trays nog worden dichtgeplakt of dichtgeritst. Met de nieuwe ritstechnologie is eindelijk een duurzame sluitmethode uitgevonden, zonder lijm of extra materialen. Tenslotte spreekt vooral de veelzijdigheid in de toepassing in het voordeel van de ritstechniek, omdat alle kartonnen en kartonnen trays met deze techniek kunnen worden verzegeld."

Voor meer informatie:
Peter Schiffmann
A+P Service
Ostfeld 20
D - 21635 Jork, Duitsland
Tel.: +49 (0)4162 25 439 00
info@ap-service.de
ap-service.de  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven