"Wij zien het als overmacht, zonde wanneer we ons certificaat hierdoor definitief verliezen"

Eco Fields wordt Farm Fields

Tholen - Biologische kalverhouderij Eco Fields is veranderd in Farm Fields. Omdat zij nu ook tijdelijk of permanent niet biologische kalveren afzetten is de verwijzing naar de bedrijfsnaam Eco Fields verboden. Vanwege de coronacrisis kon het bedrijf veel minder dieren afzetten naar de horeca. Eigenaar Bart Boon was daardoor genoodzaakt om meer dieren op stal te houden en kon hierdoor tijdelijk niet voldoen aan de oppervlakte-eisen van Skal. "Het hele coronaverhaal was een drama voor ons, aangezien wij onze producten hoofdzakelijk aan de horeca leveren. Wij zien het als overmacht wanneer de kalveren niet weg kunnen omdat ze onverkoopbaar zijn. Qua periode viel het volgens mij ook echt wel te overzien", aldus Bart. 

De eigenaar van het bedrijf in Wekerom is tegen het besluit van Skal in beroep gegaan. De uitslag hiervan verwacht hij binnen zes weken. "Het is zonde wanneer we ons certificaat hierdoor definitief verliezen. Het heeft ons heel veel moeite en inspanning gekost om een deel van de kalveren biologisch te kunnen verwaarden."  

Slagerij behoudt wel certificaat
De maatregel geldt overigens alleen voor de kalverhouderijtak. De slagerij van Farm Fields behoudt wel het certificaat. Hierdoor kan het bedrijf nog altijd biologische producten van andere leveranciers aanbieden. Omdat de regels van Skal het niet toelaten om de bedrijfsnaam Eco Fields Kalveren te hanteren voor het bedrijf, heeft de ondernemer de naam gewijzigd in Farm Fields Kalveren voor de kalverhouderij en Farm Fields voor de slagerij. Deze naamsverandering is blijvend.  

Openheid
Het bedrijf heeft de klanten en leveranciers vorige week in een brief geïnformeerd over de hele situatie. "We wilden hen niet in het ongewisse laten. Openheid over de huidige situatie lijkt ons het verstandigst."  

Voor meer informatie: bart@farmfields.nl en www.farmfields.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven