Events over solidaire betaling: 16 en 29 maart

Deze maand vinden er enkele events plaats op de Wageningen University over 'solidaire betaling'. Iedereen is hierbij van harte welkom.

Woensdag 16 maart. 17:30-19:00 uur. Hoe voer je 'solidaire betaling' precies in op je bedrijf als boer? Siem Ottenheim van tuinderij EetMeerbosch, heeft afgelopen jaar solidaire betaling ingevoerd en is daardoor van 12,- uurtarief naar 21,- uurtarief gegaan (een redelijk modaal inkomen!). Hij komt vertellen hoe hij de berekening precies heeft gemaakt en hoe je dit communiceert met je oogstaandeelhouders, zodat ook jij een eerlijk inkomen kan gaan verdienen als CSA boer of tuinder. Klik hier voor meer informatie.

Dinsdag 29 maart. 17:30-19:00 uur. De internationale beweging voor een eerlijk inkomen voor boeren. Kunnen we CSA's en 'solidaire betaling' starten in andere landen in 'the global south'? Hoe draagt dit bij aan een eerlijk inkomen en voedselsoevereiniteit? Julian Cortes zal vertellen hoe hij een CSA is gestart in Colombia en toe wilt werken naar een eerlijk loon voor de boeren via solidaire betaling. Ook gaan we in op het idee van 'solidaire lening' als startkapitaal om een CSA te kunnen starten. Klik hier voor meer informatie.

Kijk nu de documentaire 'Valuing the Work of Farmers' hier:


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven