Leerlingen van het Johannes Fontanus College leren bij DID-IT over duurzaamheid

Op 25 februari kwamen 40 leerlingen van het Johannes Fontanus College in Barneveld bij DID-IT in Voorthuizen/Nijkerk.

De leerlingen van 5 VWO hebben in groepjes van drie of vier onderzoek gedaan naar de duurzaamheid van zelf gekozen bedrijven en instellingen in de regio. Ook hebben ze gekeken wat er verbeterd kan worden op het gebied van duurzaamheid.  Op basis van dit onderzoek is tenslotte een advies opgesteld voor het bedrijf of de instelling. Deze adviezen werden gepresenteerd bij DID-IT op de boerderij

DID-IT is zelf betrokken bij veel biologische/duurzame projecten waarvan enkele zich op en in de boerderij De Braamstruik afspelen. Sinds kort is de hooizolder boven de oude grupstal ingericht om gezelschappen te ontvangen. De 40 leerlingen met twee leraren was het eerste gezelschap dat hiervan gebruik maakte.

Allereerst gaf Poppe Braam een uitleg over de geschiedenis en enkele projecten van DID-IT. Daarna presenteerden de groepen de duurzaamheidsonderzoeken van de bedrijven en instellingen met het advies en de conclusie.

Kobe Schoofs leidde de andere groepen rond en gaf verdere uitleg over de stiertjes, de hanen en hennen, de bijen en verdere activiteiten van DID-IT. Genoeg actualiteit met de vogelgriep, het massaal vergassen van haantjes en de problematiek van overtollige stiertjes.

Bij DID-IT blikken ze terug op een geslaagde dag. "Het was mooi om te zien dat zowel de leerlingen als de bezochte bedrijven en instellingen door deze onderzoeken meer bewustzijn ontwikkelen over het werkelijke begrip duurzaamheid en dit kunnen integreren in hun bedrijfsvoering of het dagelijkse leven van leerlingen die uiteindelijk consument zijn en keuzes maken."

Voor meer informatie:
DID-IT B.V.
Voorthuizerweg 7
3862 PZ Nijkerk
info@diditorganic.nl 
www.diditorganic.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven