Nieuwe crediteur brengt bedrag boven €18 miljoen in faillissement Hartman

Er heeft zich de afgelopen maand nog één concurrente crediteur gemeld in het faillissement van kasgroentenbedrijf A.C. Hartman uit Sexbierum. Dat blijkt uit een nieuw faillissementsverslag van de curator. In totaal komt het aantal concurrente crediteuren daarmee op 120, goed voor een bedrag van ruim 18 miljoen euro. Sinds de laatste update vorig jaar juni is er ruim 120.000 euro bijgekomen. 

Betaling levering 2017
In het verslag schrijft de curator ook dat inmiddels in totaal bijna 95.000 euro is geïncasseerd van een gefactureerd bedrag voor het leveren van paprika's en tomaten in 2017. Tussen december 2021 en maart haalde de curator ruim 11.500 euro binnen.

De opbrengst van dat totaalbedrag, in totaal gaat het om ruim 2 ton, valt onder het pandrecht van de pandhouder. Met die pandhouder heeft de curator afspraken over de boedelbijdrage. In totaal is ruim 82.500 duizend euro aan de pandhouder overgemaakt in de afgelopen verslagperiode. De curator wil de komende maanden de restant incasso voortzetten. 

Emissieboete
De zaak van Hartman tegen de Nederlandse Emissieautoriteit (NEa) loopt nog. De emissieautoriteit verlangt van de curator dat vanuit de boedel 4.162 emissierechten in worden geleverd op straffe van een bestuurlijke boete van 416 duizend euro. 

Een bezwaar van de curator in deze zaak, waarin het failliete bedrijf een emissieboete dreigt te krijgen, is in oktober afgewezen. Begin december heeft de curator beroep ingesteld tegen het besluit van de NEa. Die autoriteit heeft begin februari gereageerd op het beroepsschrift van de curator. Die reactie onderzoekt de curator momenteel. Partijen zijn nog in afwachting van bericht van de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State over het vervolg van de
procedure. 

Lees hier het nieuwste faillissementsverslag. 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven