In Ovo haalt financiering van 34 miljoen euro op

Het Nederlandse bedrijf In Ovo heeft een investering van 34 miljoen euro opgehaald om haar internationale groei en schaalvergrotings-plannen te versnellen. De nieuwe financiering wordt verstrekt door investeerders ECBF en ABN AMRO en omvat vervolginvesteringen van bestaande aandeelhouders Evonik en VisVires New Protein, evenals een extra investering van technologiepartner Demcon. Deze ronde wordt verder ondersteund door Libertatis Ergo Holding van de Universiteit Leiden.

Ella, de schreeningtechnologie van In Ovo

In Ovo is een spin-off van de Universiteit Leiden en werd in 2013 opgericht met het doel om een einde te maken aan het massaal ruimen van kuikens. Jaarlijks worden in de wereldwijde pluimvee-industrie 6,5 miljard mannelijke kuikens geruimd, omdat de mannetjes geen eieren leggen. Traditioneel worden kuikens direct na het uitkomen handmatig op geslacht gesorteerd en worden de mannelijke kuikens gedood. In Ovo heeft een screeningsmachine ontwikkeld, Ella genaamd, die het geslacht van eieren kan identificeren voordat ze uit het ei komen. Dit stelt broederijen in staat alleen vrouwelijke kuikens uit te broeden, zodat het niet meer nodig is de mannetjes te ruimen op een economische en echt industriële schaal. 

Oprichters Wil Sutterheim en Wouter Bruins

Deze groeifinanciering voor In Ovo komt volgens het bedrijf op een cruciaal moment in de markt. Een toenemend aantal landen maakt het afmaken van kuikens illegaal, terwijl in veel andere landen de druk toeneemt van klanten, detailhandelaren, regelgevende instanties en NGO's en de sector zelf. In Ovo werkt al samen met early adopters en deze nieuwe financiering zal In Ovo in staat stellen om haar Ella-oplossing op markten in heel Europa en daarbuiten aan te bieden.

Voor meer informatie: www.inovo.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven