Van Oers United bundelt krachten met stichting Samen tegen Voedselverspilling

Van Oers United sluit zich aan als partner van de stichting Samen tegen Voedselverspilling. De internationale teler en leverancier van groenten en fruit stelt zichzelf daarmee ten doel om voor 2030 voedselverspilling met 50% te reduceren. Met deze stap committeert Van Oers United zich aan het streven van de stichting Samen tegen Voedselverspilling om jaarlijks 1 miljard kilo goed voedsel binnen de keten te houden. Deze verspillingsreductie past binnen de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Gezamenlijke impact is groter
Van Oers United is blij met de samenwerking. "Voedselverspilling is een groeiend probleem", aldus Arno van Dongen (CEO Van Oers United). "Als internationale teler en leverancier nemen wij daarom ook op dit vlak onze verantwoordelijkheid. De impact van onze ambities is nog groter als we onze krachten bundelen met andere partijen. Daarom hebben we besloten ons aan te sluiten bij Samen tegen Voedselverspilling", aldus Van Dongen. Op het platform bundelen bedrijven hun krachten, netwerk en kennis om innovatieve oplossingen te bedenken en te ontwikkelen tegen voedselverspilling.

Het mes snijdt aan twee kanten
Groente zit boordevol vitamines en smaak. Het is daarom dubbel zonde om die mooie, met zorg geteelde producten in de afvalbak te laten belanden. Van Oers streeft ernaar om al die lekkere en gezonde groente op het bord van de consument te laten belanden. "Het zou mooi zijn als al onze groente en fruit in de schappen belandt", aldus Van Dongen, "maar het liefst zien we het natuurlijk ook allemaal terug op het bord van de consument. Zo snijdt het mes aan twee kanten met deze samenwerking."

Voor meer informatie:
Van Oers United
www.vanoersunited.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven