Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Jan Plagge, Bioland:

"Streef de doelstellingen van de Green Deal na, zelfs in tijden van crisis"

"Met de invasie van Oekraïne heeft de Russische president Vladimir Poetin Oekraïne, Europa en de hele wereld in een diepe crisis gestort. Onze volledige solidariteit gaat uit naar de burgers van Oekraïne, die nu buiten hun schuld zo veel te lijden hebben, en naar de vele Russische burgers die de oorlog niet willen en dit moedig op straat tot uitdrukking brengen", aldus Bioland-voorzitter Jan Plagge over de huidige situatie en de eis van sommige EU-politici om de Europese Green Deal op te schorten vanwege de oorlog in Oekraïne.

"Degenen die naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne oproepen tot opschorting van de Green Deal van de EU, beseffen niet dat we ons momenteel midden in een klimaat- en biodiversiteitscrisis bevinden. Het moet onze taak zijn, vooral nu in de landbouw- en voedingssector - analoog aan de heroverweging in de energiesector - om alle toekomstige risico's in onze systemen in te calculeren. En dat kan alleen door ons voedselsysteem stap voor stap effectief te herstructureren."

"Wij weten hoe belangrijk stabiele, robuuste ecosystemen zijn voor het veiligstellen van onze bestaansmiddelen. Water, voedsel, soorten en klimaat hebben onze bijzondere bescherming nodig, waartoe de biologische landbouw met zijn bijna-natuurlijke landbouwmethoden in het bijzonder bijdraagt. Het bereiken van de Europese doelstellingen van de Green Deal - en de nationale biologische doelstellingen - staat daarom centraal bij het opbouwen van een nieuw voedselsysteem dat ons meer zekerheid en meer stabiliteit zal brengen. Het in stand houden van oude fouten zal ons daarentegen zeker niet helpen dit te bereiken."

Voor meer informatie: www.bioland.de

Publicatiedatum: