Bio-teler verwacht tot en met april sterke opbrengst gespecialiseerde citrus

Fruit World, een Amerikaans familiebedrijf dat onder andere biologische en conventionele citrus teelt, verwacht een sterk seizoen voor zijn gespecialiseerde citrus, waaronder biologische Minneola tangelo's, bloedsinaasappelen en Cara Cara sinaasappelen. Terwijl Californische telers te maken hebben met verkorte seizoenen van navels en mandarijnen verwacht Fruit World een hiaatvrij en sterk overgangsseizoen naar Valencia's.

"Door de zware oogst van vorig jaar en de vroege zomerhitte heeft onze staat lagere opbrengsten van navels en mandarijnen. Maar we behouden goede hoeveelheden om te verladen door een vroeg seizoen van eind maart tot begin april," zei Bianca Kaprielian, medeoprichter en CEO van Fruit World. "Door het seizoen vroeg te beëindigen zijn we verzekerd van een hoge kwaliteit en een uitzonderlijke kleur. En omdat citrus een wisselgewas is verwachten we een terugkeer naar een stabiel aanbod volgend seizoen."

Links: CJ Buxman en Bianca Kaprielian; rechts: biologische citroenen, bloedsinaasappelen, Minneolas, Satsuma's en grapefruit  

Fruit World verwacht tegen half april een naadloze overgang van navels naar Valencia's. Het bedrijf gaat uit van een consistent aanbod van de zomervariëteit, vooral als het seizoen in mei los gaat, met beschikbaarheid tot het begin van oktober.

"We zien indrukwekkende hoeveelheden voor onze speciale citrusvariëteiten en verwachten tot in april te kunnen leveren," aldus Kaprielian. "De algemene kwaliteit is klasse 1 en het aanbod is sterk voor Minneolas, bloedsinaasappelen en Cara Cara's, met naar wij denken een piek in smaak tot het einde van het seizoen."

Kaprielian zegt dat de nadruk op een leuke, gedurfde verpakking zijn vruchten afwerpt bij de consument

Dit wordt ook een topjaar voor biologische citroenen uit de regio's Desert (District 3) en Central Valley (District 1), met wekelijks beschikbare ladingshoeveelheden en uitstekende advertentiemogelijkheden tot in mei.

"Onze nadruk op smaak en een leuke, gedurfde verpakking werpt voor onze klanten zijn vruchten af. Consumenten vragen naar het Fruit World merk," zegt Kaprielian, "Onze landelijke teeltgebieden voorzien ons het hele jaar door van citroen- en sinaasappelvariëteiten. Naast de koelcellen in de woestijn en Fillmore, bieden we geconsolideerde afhaling aan, inclusief de teelt in de woestijn, in onze koelcel in Reedley. Dit biedt retail-/groothandelspartners een handige, consistente laadlocatie."

Steel-en-blad mandarijnen in Fruit World's nieuwe Lucky Tiger label

Fruit World vierde Lunar New Year met verschillende verpakkingen steel-en-blad mandarijnen met haar nieuwe Lucky Tiger label. "Ook na de jaarwisseling blijven de bladmandarijnen in de smaak vallen," aldus CJ Buxman, medeoprichter van Fruit World en bio-citrusteler. "Onze teelt van bladmandarijnen neemt elk jaar toe, omdat consumenten erop vertrouwen dat de verse bladeren een indicatie zijn van de recente oogst en het meest verse fruit. We bieden ook biologische mandarijnen met blad aan, die op verzoek beschikbaar zijn voor partners."

Voor meer informatie:
Bianca Kaprielian
Fruit World
+1 (559) 650-0334 x2
bianca@fruitworldco.com 

CJ Buxman
+1 (559) 650- 334 x1
cj@fruitworldco.com  
www.fruitworldco.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven