"Unieke smaak en kwaliteit door traditionele productiewijze"

Sirtakis bio-feta doet intrede op West-Europese markt

Bij velen staat Griekenland automatisch synoniem voor witte huizen, prachtige stranden en een zomers zonnetje. De veelzijdige Griekse keuken rondt het geheel af en onderstreept de Griekse mentaliteit. Griekenland staat bekend om haar specialiteiten, voorop de wereldberoemde feta-kaas.

Sirtakis bio-feta komt uit de regio Epirus, welbeschouwd de bakermat van de Griekse feta. De kleine landstreek het noordwesten staat bekend om haar veelzijdige flora en fauna en herbergt zowel schilderachtige bergdorpen als badplaatsen en schatten uit de Griekse oudheid. Dit geldt ook voor Sirtakis bio-feta, die volgens eeuwenoude receptuur wordt geproduceerd en al generaties lang wordt doorgegeven.

Natuurlijk product
Bij de productie van de kaas wordt uitsluitend schapenmelk gebruikt, zonder toevoeging van geitenmelk. "Hierdoor ontstaat een unieke textuur en wordt de kaas niet brokkelig, zoals we dat bij andere schapenkazen wel dikwijls zien", weet Justin Zimmermann van Hymor UG, die de kaas recentelijk in het assortiment heeft opgenomen. "Daarnaast is schapenmelk wat vetter dan geitenmelk, waardoor de kaas wat crèmiger wordt en een unieke smaak krijgt."

De biologische feta heeft een vetpercentage van minimaal 48 procent. Opdat de kaas vers blijft en niet uitdroogt, wordt ze traditioneel in zout water ingemaakt. Hierdoor bevat de kaas slechts 2 procent zout per 100 gram. “Ook als het gaat om microbiologie voldoet de bio-feta van Sirtakis aan alle moderne eisen, aangezien ze slechts 2% van de toegestane gistcellen bevat en ultrafiltratie van de melk net als bij andere fetakazen verboden is. Daarnaast bevat de kaas geen calciumchloride om de binding van het water en vocht te bevorderen. Ook komt de gebruikte schapenmelk uitsluitend van weideschapen en niet van stalschapen", weet Justin, die het product niet alleen in Duitsland maar ook in omringende landen wil uitrollen.

Allrounder in de keuken
De Sirtakis bio-feta is daarnaast volgens Justin een echte allrounder in de keuken. "Het is te gebruiken in salades, sauzen, of simpelweg op brood in combinatie met olijven, peperoni, olijfolie of zongedroogde tomaten. Ook ter verfijning van flammkuchen en mediterrane ovenschotels of in zoete gerechten met honing en walnoten kan de bio-feta prima gebruikt worden." 

Voor meer informatie:
Justin Zimmermann
Hymor UG
Ickerner Strasse 3a
45731 Waltrop.Duitsland
info@hymor.de  
www.hymor.de 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven