BioForum wenst meer visie op de omschakeling en ontwikkeling in strategisch landbouwplan

Op 14 januari startte het openbaar onderzoek over het Vlaams Strategisch Plan voor het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid 2023-2027. BioForum mist visie op op de manier waarop wordt omgeschakeld en op de verdere ontwikkeling van de sector. 

BioForum gaf eerder al een overzicht van wat er opgenomen is over bio in dit strategisch plan. Intussen heeft de sectororganisatie de tekst ook in detail bekeken. "We hebben onder meer ernstige bedenkingen bij de manier waarop de biohectarepremie er in de toekomst zal uitzien. Deze bedenkingen zullen we ook zo overmaken aan de Vlaamse overheid", aldus Bioforum op haar website. 

BioForum ziet onder meer een gebrek aan ambitie voor bio en het grote contrast tussen de omvang van de omschakelingspremie en de voorzettingspremie. "Dat getuigt van een gebrek aan visie op de ontwikkeling van de sector en de manier waarop aan omschakeling wordt gedaan. Door dat gebrek aan visie vrezen we dat de premies inderdaad niet zullen bijdragen tot een substantiële verhoging van het aandeel bio in Vlaanderen."

De feedback van Bioforum op het Vlaams strategisch plan GLB is hier te lezen.

Bron: Bioforum


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven