"Heel veel bewondering voor de manier waarop ze er mee omgaat"

Bedrijfsleider Ekoplaza steekt Oekraïense medewerkster hart onder de riem

Tholen - Terwijl de familie van Ekoplaza-medewerkster Inna in het Oekraïense Charkov schuilt voor het oorlogsgeweld, werkt ze zelf 'gewoon' door in de winkel in Capelle aan den IJssel. Bedrijfsleider Lars de Willigen plaatste gisterenavond op LinkedIn een post waarin hij zijn bewondering voor haar uitspreekt.

Inna (rechts) toont met haar collega's de Oekraïense vlag in de winkel aan de Koperwiek 19 in Capelle aan den IJssel 

Lars vertelde vanmorgen aan de telefoon waarom hij besloot om dit te doen: "Ik liep al langer met het idee rond om iets over Inna te schrijven. De manier waarop zij zich het afgelopen jaar ontwikkeld heeft is bewonderenswaardig. En nu deze hele moeilijke situatie ontstaan is vond ik het mooi om haar verhaal nu te delen en haar op deze manier een hart onder de riem te steken. Ik heb heel veel bewondering voor de manier waarop ze er mee omgaat. Ze heeft het er heel moeilijk mee en zat er het afgelopen weekend duidelijk even doorheen, maar gaat niet bij de pakken neer zitten. Zo heeft ze inmiddels bijvoorbeeld haar woonkamer omgebouwd tot donatieplaats. We willen haar enorm veel sterkte toewensen en waar we kunnen steunen."

Op LinkedIn plaatste Lars de volgende tekst:

Slechts iets meer dan een jaar geleden voerde ik een sollicitatiegesprek, volledig in het Engels omdat de sollicitant niet goed Nederlands sprak. Deze Oekraïense dame was namelijk op het moment van het sollicitatiegesprek slechts 3 maanden in Nederland.

Eerlijk is eerlijk, ik zag meteen allerlei beren op de weg. Ga ik haar genoeg kunnen bijbrengen? Hoe zal de klant het vinden? Hoe om te gaan met alle systemen die in het Nederlands zijn?

Desondanks besloot ik deze dame een kans te geven en de uitdaging aan te gaan. De eerste paar weken stond ik al versteld van haar nieuwsgierigheid. Iedere dag bleef ze daarnaast keihard werken aan haar Nederlandse taal. Meerdere diensten werken, 7 dagen in de week op alle mogelijke tijdstippen beschikbaar zijn. Dat was voor haar heel vanzelfsprekend.

Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en is ze uitgegroeid tot één van mijn beste medewerkers. Ze spreekt daarnaast inmiddels vloeiend Nederlands. Haar eindeloze glimlach werkt aanstekelijk bij mijn klanten en haar passie en enthousiasme brengt haar op een steeds hoger niveau.

Als ik of één van m’n collega's niet lekker in zijn vel zit, dan zet ze een kopje thee en vraagt ze hoe het met je gaat. Ze ziet het en snapt het, iedere keer weer.

Zelfs nu haar vader, moeder en broer in het Oekraïense Charkov moeten bidden voor hun veiligheid, werkt ze bij ons gewoon door. Hup daar komt een blog en een woonkamer die veranderd is in een donatieplaats van spullen voor de vluchtelingen. Kippenvel en enorme bewondering overheerst en ik kan met gepaste trots zeggen dat ik dankbaar ben dat je mijn werknemer bent!

Ik wens je enorm veel sterkte toe in deze ongelofelijk moeilijke tijd. Je hebt altijd voor ons klaar gestaan en voor ons gezorgd. Lieve Inna, nu is het als werkgever en collega's, tijd om voor jou te zorgen!

Voor meer informatie: capelleadijssel@ekoplaza.nl en www.ekoplaza.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven