Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Rijk Zwaan steunt partners door het delen van inzichten over de biologische teelt

Bioproducten winnen aan populariteit onder consumenten, zoals blijkt uit de meest recente cijfers van het FiBL (Research Institute of Organic Agriculture). De markt voor biologische levensmiddelen groeide wereldwijd met 13% en in Europa met 15%. Rijk Zwaan is sinds 1992 actief op de biomarkt en heeft sinds die tijd een sterk en breed bioassortiment opgebouwd. Om een verdere groei van de markt mogelijk te maken, geeft het bedrijf via haar consumentenplatform Love My Salad, een kijkje achter de schermen bij drie biologische teeltbedrijven. 

Eén van de personen die werd geïnterviewd was Rob van Paassen, een ervaren bioteler. Hij legde uit wat de biologische teelt eigenlijk precies inhoudt en hoe deze verschilt van de conventionele teelt. Veel mensen realiseren zich niet wat er allemaal van een biologische teler wordt gevraagd. In Nederland worden alle biologische bedrijven gemonitord door Skal, dat garandeert dat alle bedrijven volgens de regels werken. Zo mogen biotelers geen gebruikmaken van kunstmest, moeten zij hun producten in de vollegrond telen en jaarlijks gewasrotatie toepassen om de bodem vruchtbaar te houden. 

Daarnaast mogen biotelers geen chemische gewasbeschermingsmiddelen gebruiken voor het bestrijden van ziekten en plagen. "Om deze reden nemen we preventieve maatregelen. Zo plaatsen we planten tussen de gewassen die natuurlijke vijanden, zoals zweefvliegen, aantrekken voor het bestrijden van bladluizen," legt Rob uit. "Om het jaar roteren we onze gewassen om de bodem rust te geven, wat resulteert in gezondere gewassen. Het jaar na jaar telen van dezelfde gewassen op dezelfde grond kan leiden tot een opbouw van bodemziekten."

Waar beperkingen zijn, zijn ook oplossingen. Het Defense-label en Cleanleaf-concept van Rijk Zwaan zijn twee voorbeelden van de manier waarop Rijk Zwaan bio-telers helpt met oplossingen om de continue strijd tegen ziekten en plagen aan te gaan. Terwijl Defense hen resistente rassen biedt, omvat Cleanleaf een reeks haarloze auberginerassen, die minder aantrekkelijk zijn voor witte vlieg en tripsen, wat hen zeer geschikt maakt voor de biologische teelt. 

Wil je meer weten over onze biologische activiteiten of lees je graag meer over deze drie bio-telers, bezoek dan onze website.

Voor meer informatie: 
Rijk Zwaan
info@rijkzwaan.com 
www.rijkzwaan.com 

Publicatiedatum: