Griep of verkouden? Acerola biedt een natuurlijke remedie

Wist je dat Acerola, ook wel West-Indische kers genoemd, een van de gezondste fruitsoorten ter wereld is? De vrucht is een bron van vitamine C. Dit is belangrijk voor de afweer van het lichaam. Een goed afweersysteem beschermt het lichaam tegen griep.  

Beeld: Samuel Souza via Unsplash

Acerola is goed voor de weerstand
Acerola is een echte natuurlijke powerfruit. De bes groeit in Centraal- en Zuid-Amerika, Zuidoost-Azië en andere (sub)tropische gebieden en wordt al eeuwen gebruikt vanwege de geneeskrachtige werking. De Maya’s in Centraal-Amerika bijvoorbeeld gebruiken Acerola al duizenden jaren voor het behandelen van griep, verkoudheid, maag- en leverklachten en het verhogen van de algehele weerstand. Een goede weerstand is belangrijk om het lichaam te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Het zorgt ervoor dat je minder snel ziek wordt. Hoe goed je weerstand is, hangt af van je afweersysteem.

Waarom vitamine C onmisbaar is?
Bij een lage weerstand, krijgen infectieziektes zoals griep en verkoudheid de kans om het lichaam binnen te dringen. Een gezonde levensstijl is daarom van groot belang. Acerola kan daarbij helpen. De vrucht dankt haar gezonde werking aan het hoge gehalte vitamine C. Acerola bevat de hoogst gangbare extractie aan vitamine C, wel 30 keer meer dan een sinaasappel. De vitamine valt onder de antioxidanten en is belangrijk voor de afweer van het lichaam, het activeert de natuurlijke energie in je lichaam, helpt bij vermoeidheid, bevordert de weerstand en verhoogt de opname van ijzer. Ook draagt vitamine C bij aan de vorming van collageen.

Dagelijkse inname van Acerola als een gezonde aanvulling 
Acerola is vers niet verkrijgbaar in Nederlanders. Het wordt vaak in de vorm van een supplement aangeboden, een makkelijke manier voor de dagelijkse inname van Acerola. Acerola capsules zijn verkrijgbaar elke natuurvoedingswinkel en drogisterij. Denk aan vegetarische capsules met een vertraagde afgifte, wat ervoor zorgt dat ze pas in de darmen opengaan. Het minimaliseert het risico op reflux. Meer weten over de werking van Acerola en hoe voedingssupplementen kunnen bijdragen aan een gezonde levensstijl? Neem contact met ons op voor meer informatie.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven