Uitlegvideo's over definitie van biologisch slaan aan

Tholen - Binnen de bio-sector zijn ze niet onopgemerkt gebleven, de korte video’s die op social media verschijnen, waarin Bionext-directeur Michaël Wilde uitleg geeft over de definitie biologisch. Vooral de laatst gepubliceerde video met de titel: “Biologisch, wat is het?" krijgt veel reacties, vertelt Michaël. “Mensen vinden het fijn dat het zo helder wordt uitgelegd, noemen het een goed verhaal en zeggen er blij van te worden. De video’s worden veel gedeeld en dat laat zien dat er echt behoefte aan is in de sector. Het is tenslotte best ingewikkeld, met de verschillende sectoren, dat niet alleen de boer, maar de hele keten gecontroleerd wordt… Het is goed om dat op een simpele manier uit te leggen.”

"Mijn doel is om een miljoen bio-ambassadeurs te werven", gaat hij verder. "Die moet je wel informatie geven, want wat is biologisch en wat heeft het te maken met het klimaat en de biodiversiteit?"

Binnen het project Definitie Bio werkt Bionext aan het verspreiden van deze informatie. Net als de greenpapers over bepaalde onderwerpen die regelmatig worden gepubliceerd, zijn deze korte video’s onderdeel van dit project. “De Greenpapers zijn nodig om alles wetenschappelijk te onderbouwen en de video’s zorgen ervoor dat de betekenis van biologisch makkelijker te verspreiden is door iedereen die bio een warm hart toedraagt”, legt Michaël uit.

Inmiddels zijn er zeven video's gepubliceerd. Ze zijn te vinden op het Youtube-kanaal van Bionext

Voor meer informatie: www.bionext.nl


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven