Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Organic Food Iberia: Madrid, 8 en 9 juni 2022

"Spanje is een van 's werelds grootste bio-markten geworden"

De derde editie van Organic Food Iberia en Eco Living Iberia, die op 8 en 9 juni wordt gehouden in het congrescentrum Ifema in Madrid, wordt opnieuw een belangrijk ontmoetingsmoment voor de bio-sector in Europa. Tijdens de officiële voorstelling van het evenement, vorige week in de Spaanse hoofdstad, werden de positieve cijfers inzake deelname bevestigd. De organisatoren rekenen op 500 deelnemende bedrijven en 7.000 bezoekers. De beurs zal overigens weer plaatsvinden op de gebruikelijke data.

Carsten Holm, directeur van Diversified Communications, mede-organisator van het evenement, stelde dat Spanje een van 's werelds grootste bio-markten is geworden. "De komende tien jaar zal Organic Food Iberia een van de drie belangrijkste beurzen in de wereld zijn voor de sector", voorspelt hij.

"Afgelopen editie werd het vertrouwen van de bedrijven in deze beurs als een referentiepunt voor de nationale en internationale biologische sector bevestigd", zei Eduardo López-Puertas, algemeen directeur van Ifema Madrid. "De editie van 2021 gaf weer zekerheid aan een sector die ook in een complexe context blijk gaf van weerbaarheid en aanpassingsvermogen. Op basis van de informatie die we nu hebben en de reacties die we horen, lijkt het redelijk om te stellen dat we in juni nog beter voor de dag zullen komen."

"De meest recente gegevens die over de sector zijn gepubliceerd doen alvast het beste vermoeden", zo zei Susana Andrés Omella, directrice van het project. "De Europese markt voor biologische producten verhoogde zijn omzet met 15% tot € 52 miljard, het hoogste groeipercentage van de voorbije tien jaar volgens het FIBL-rapport dat op 15 februari werd gepresenteerd."

Een van de blikvangers van deze editie wordt EcoPack, een ruimte speciaal voor producenten van duurzame en biologisch afbreekbare verpakkingen, een belangrijk gegeven in de afzet van bio-producten.

Dit jaar legt de beurs ook nadruk op internationalisering met speciale aandacht voor Amerika. "Organic Food Iberia is de natuurlijke brug tussen Europa en het Amerikaanse continent."

Álvaro Barrera, voorzitter van Ecovalia, een beroepsvereniging voor biologische teelt en hoofdsponsor van Organic Food Iberia, legde uit dat het afzetvenster van de bio-sector in Latijns-Amerika complementair is met dat van Europa. "En de logistieke sector past zich aan dit gegeven aan. Daarbij moet wel extra aandacht worden geschonken aan het voorkomen van het fenomeen greenwashing."

De voorstelling werd ook bijgewoond door de adjunct-directeur van de Dienst Voedselkwaliteit en Duurzaamheid van het ministerie van Landbouw, Ana Díaz, die de steun van het ministerie heeft toegezegd om de vraag naar bio-producten in Spanje aan te moedigen.

Voor meer informatie:
Organic Food Iberia 2022
www.organicfoodiberia.com

Publicatiedatum: