Ondanks complicaties Covid-19

Indiase export van bio-producten +51%

Ondanks de uitbraak van de Covid-19-pandemie is de export van bio-producten vanuit India in 2020-21 met 51% gestegen ten opzichte van het fiscale jaar 2019-20. India staat nu ook in de top tien van exporterende landen op het gebied van land- en tuinbouw, en de totale export is in een extreem hoog tempo gegroeid.

"Ondanks de pandemische uitdagingen zijn we in staat geweest om deze prestatie te bereiken en het versterkt de positionering van India als exporteur wereldwijd," zei Joint Secretary in het ministerie van Landbouw Priya Ranjan tijdens het seminar 'Indian Organic and Horticulture Sector-moving up the value chain' op Dubai Expo 2020 afgelopen maandag.

"Om de kwaliteit van onze biologische producten te waarborgen, moeten we een robuust certificeringssysteem hebben en de Indiase regering heeft twee certificeringssystemen voor biologische producten verankerd", zei Sahu, terwijl hij benadrukte dat er passende fytosanitaire protocollen moeten worden opgesteld voor een betere aanvaardbaarheid van Indiase biologische en tuinbouwproducten. "We streven naar een exportaandeel van 10% in de wereldwijde groenten- en fruitmarkt tegen 2030", voegde hij eraan toe.

Bron: thestatesman.com
Foto: Dreamstime.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven