Nu ook bio-boekweit van Nederlandse bodem bij Zonnespelt

"Samen maak je gewoon veel mooiere stappen"

Tholen – Biologische boekweit van Nederlandse bodem is aan de lijn met kleinverpakkingen van Zonnespelt toegevoegd. “Dit klinkt misschien vrij normaal, maar dat is het niet. Het gros van het boekweit wat in Nederland gebruikt wordt komt namelijk uit China. Dankzij de samenwerking met Franke Remerie en stichting Het Land van Ons kunnen wij nu biologische boekweit uit eigen land aanbieden. Hiermee besparen we flink op foodmiles", vertelt Rogier Scherpbier.

Hij geeft aan dat ze via via met elkaar in contact zijn gekomen. "Het Land van Ons is een prachtig project wat zich inzet voor het herstel van ons landschap en meer biodiversiteit in de Nederlandse landbouw en natuur. De stichting zocht een verwerker. Ik kan het product wel schonen, maar niet pellen. Daarvoor heb ik ze met een ander bedrijf in contact gebracht. Vervolgens vond ik het heel gaaf om deze biologische boekweit zelf ook te gaan gebruiken en dus in de Zonnespelt-lijn op te nemen."

De verpakkingen van Zonnespelt zijn vorig jaar voorzien van een nieuw design. Om te zorgen dat het een geheel vormt werkt Rogier met pantone matchende kleuren die passen bij de graansoorten. Het label van de boekweit is iets blauwer dan die van de rogge.

Flink gegroeid
Zonnespelt is in 2021 aanzienlijk gegroeid. Eerder meldde Rogier al op LinkedIn dat het bereik van de kleinverpakkingen met 300% gestegen is. "Vorig jaar zijn we ons naast de graanverwerking gaan focussen op onze eigen producten. We hebben flink ingezet met de nieuwe webshop en veel aandacht geschonken aan onze kleinverpakkingen. Ik geloof echt dat hier markt voor is. Het zijn producten die aan onze idealen en onze visie voldoen."

Nog meer in het vat
In de loop van dit jaar zullen er nog meer nieuwe producten volgen, verklapt Rogier. "We werken aan diverse mixen." Verder gaat hij vooral op deze voet door. "Het groeit nu op een fijn tempo. Ik ben heel content met hoe het tot nu toe gaat." Voor nieuwe samenwerkingen staat hij altijd open. "Samen maak je gewoon veel mooiere stappen, dat is simpel zat."

Voor meer informatie:
Rogier Scherpbier
Zonnespelt
Zeebiesweg 50
8291 PT Lelystad
06 12744481
rscherpbier@zonnespelt.nl 
www.zonnespelt.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven