Merle Koomans van den Dries in video 'Sustainable Innovators':

"Jij hebt superpower, omdat jij bepaalt hoe jouw eten tot stand komt"

"Waar we eigenlijk naar streven is dat er weer verbinding ontstaat tussen de mensen die het product consumeren en de mensen die het product maken. Je ziet in de samenleving dat dit heel erg uit elkaar is geraakt." Merle Koomans van den Dries (directeur Odin) vertelt in de onderstaande video over hoe jij als consument met jouw boodschappen bepaalt hoe de wereld eruit ziet.

De video maakt deel uit van de serie 'Sustainable Innovators' van Oupro Media en is opgenomen bij boerderijwinkel Odin Almere Vliervelden. In de serie komen vernieuwers aan het woord die op een inspirerende manier naar duurzaamheid kijken.

Merle: "Het maakt uit wat je koopt. Jouw euro gaat weer terug de keten in, naar alle partijen die eraan bijdroegen dat dit product op jouw bord terecht kwam. Wat in dat proces gebeurt maak jij mogelijk met die euro. Dus als je wilt dat dit er duurzaam en eerlijk aan toegaat, dan moet je jouw euro die kant op sturen."

"Je koopt vaak producten waarvan je niet weet wat erin zit en waar het vandaan komt. Maar als je zou teruggaan in de keten wil je geen zaken tegenkomen waar je je voor moet schamen. Mijn advies aan mensen is, zoek partijen die open zijn, zodat je kunt nagaan 'Voel ik me hier prettig bij? Wil ik hier een bijdrage aan leveren?' Dan hoef je niet alles zelf uit te zoeken, maar kan je erop vertrouwen dat een ander de goede keuzes heeft gemaakt."

In de video vertelt Merle over coöperatie Odin en dat het bedrijf niet van haar of de andere directeuren is. "Het mooie van dat we een coöperatie zijn is, dat het bedrijf van iedereen is, dus niet van mij persoonlijk. Als ik iets anders wil gaan doen met mijn leven stopt het bedrijf niet."

Kijk op Sustainable Innovators voor andere portretten van duurzame vernieuwers.

Bron: Odin


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven