Arla richt zich met gepatenteerde technologie op biologische zuigelingenvoeding

Arla Foods Ingredients introduceert haar melkfractioneringstechnologie bij fabrikanten van zuigelingenvoeding. Deze technologie biedt hen verschillende voordelen bij de productie van biologische producten, waaronder een onbeperkte aanvoer op basis van melk van hoge kwaliteit. Het bedrijf heeft aangekondigd dat de gepatenteerde technologie de nieuwe naam 'Origin by Arla Foods Ingredients' zal dragen. 

Arla deelt expertise met merkeigenaars en zal in zijn Arinco-fabriek in Videbaek (Denemarken) biologische zuigelingenvoeding op maat produceren. Private label-opties zullen beschikbaar zijn zowel als afgewerkte formules als basispoeders.

Groeiende markt
Biologische producten leiden de groei in de wereldwijde markt voor zuigelingenvoeding en meer dan 15% van de lanceringen in de afgelopen drie jaar hadden biologische claims. Verwacht wordt dat de sector de komende vijf jaar met 10% zal groeien, maar omdat de vraag naar biologische wei en lactose het aanbod snel overtreft, dreigt de onvoldoende beschikbaarheid van biologische grondstoffen voor zuigelingenvoeding de groei - tot op heden - te belemmeren.

Dankzij Origin van Arla kunnen fabrikanten in de sectoren van de kindervoeding de tekorten aan biologische wei gemakkelijk omzeilen, aangezien Arla de vraag op deze markt kan bijbenen door te putten uit een onbeperkte voorraad melk van de biologische boerderijen van Arla, de grootste biologische melkpool ter wereld.

Gepatenteerde 'milk-to-can' technologie
De Origin-technologie is een gepatenteerd proces waarbij eiwitten rechtstreeks uit verse melk worden geëxtraheerd met behulp van filtratietechnologie. Deze 'milk-to-can'-benadering is gebaseerd op een eenvoudig, volledig geïntegreerd proces op één specifieke productielocatie zonder gebruik van additieven in de melkstromen, waardoor de complexiteit van de productie en de tijd van melk tot blikje worden verminderd. De baanbrekende technologie werd voor het eerst geïntroduceerd in november 2021.

Henrik Andersen, CEO van Arla Foods Ingredients: "Als op wetenschap gebaseerde vernieuwers zijn we gedreven om onze processen uit te vinden en opnieuw uit te vinden om ervoor te zorgen dat we de best mogelijke producten beschikbaar hebben en voorop blijven lopen op het gebied van wei.

"Voor de traditionele kaasbereiding zijn aanzienlijke hoeveelheden biologische rauwe melk nodig om de hoeveelheden wei te produceren die nodig zijn om aan de vraag te voldoen. Nu we daar niet meer van afhankelijk zijn, kunnen we de productie aanzienlijk verhogen. En omdat alle melk die we gebruiken afkomstig is van slechts een paar Arla-boerderijen, kunnen we meer duidelijkheid bieden over de herkomst."

Het bedrijf zal zich in 2022 blijven richten op de biologische sector en het zal in de loop van het jaar details bekendmaken over verschillende projecten.

Voor meer informatie: www.arlafoodsingredients.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven