Ellen Visser (Eco warehouse) in NOS Journaal over ongelijkheid verkrijgen lening

"Daar had ik zeker een stuitende ervaring mee"

Tholen - En dan ben je opeens te zien in het NOS Journaal. Ellen Visser, eigenaresse van Eco warehouse, werd afgelopen dinsdag benaderd door de redactie van de NOS. Tot haar eigen verbazing ging het uiteindelijk niet om een item voor op de NOS-website, maar kwam het zelfs voorbij in het NOS Journaal van woensdag 16 februari (18:00 en 20:00 uur). "Het was al met al een hele belevenis, nu kan ik zeggen dat ik dat toch ook eens meegemaakt heb", aldus Ellen.

Vrouwelijke ondernemers krijgen minder makkelijk een lening dan hun mannelijke collega's. ABN AMRO zegt na onderzoek dat vrouwen hierdoor belemmerd worden in hun doorgroeimogelijkheden. "De maker van het item zocht een vrouwelijke ondernemer die hiermee ervaring had. Daar had ik zeker een stuitende ervaring mee, dus besloot ik mee te werken."

Links Ellen Visser tijdens de opnames

Ze begon haar bedrijf 8 jaar geleden vanuit huis. Bij Eco warehouse zijn duurzame verpakkingen voor voedsel verkrijgbaar. Het werd al snel een succes en toen Eco warehouse een aantal jaar geleden harder ging groeien, had Ellen werkkapitaal nodig om verder uit te breiden en stapte ze naar de bank. Haar man Johan, mede-eigenaar van Eco warehouse, ging mee. En toen bleek dat het hele gesprek richting haar man gevoerd werd. Zelfs het visitekaartje van de bankmedewerker werd naar Johan toegeschoven. "We hebben er heel hartelijk om gelachen achteraf, maar het is te triest voor woorden", zegt Johan in het NOS-item. Ellen vertelt niet om welke bank het ging, maar het kwam met behulp van een andere bank uiteindelijk wel goed.

Klik hier om het betreffende NOS Journaal te bekijken. Het item met Eco warehouse (verslag van Eva Wiessing) start op 11:10.

Voor meer informatie:
Ellen Visser
Eco warehouse
Zwolleweg 23
3771 NR Barneveld
+31 (0)342 480000
+31 (0)6 2274 4757
ellen@ecowarehouse.nl 
www.ecowarehouse.eu 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven