Frutura bio-radijs nu bij Spar Oostenrijk verkrijgbaar

Dankzij optimale teeltomstandigheden groeien bio-groenten ook in de winter

Vanaf nu is er duurzaam geteelde winterradijs in bio-kwaliteit verkrijgbaar bij Spar in heel Oostenrijk. Deze Blumauer winterradijzen gedijen in de foliekassen van Frutura, die dankzij het gebruik van geothermie op milieuvriendelijke wijze naar 5 tot 10 graden Celsius verwarmd worden, zonder inzet van fossiele energiedragers.

"In november worden de eerste radijzen gezaaid en deze hebben dan tot januari de tijd om te groeien. Ze gedijen in teelaarde, dus in normale akkergrond, worden met veel vakkennis gekweekt en vervolgens met de hand geoogst. Het resultaat is een uitstekende kwaliteit", aldus Christoph Schieder, bedrijfsleider van Frutura Thermal Gemüsewelt. De Blumauer winterradijzen zijn door de lange tijd die ze hebben om te groeien overigens bijzonder mild en daarom ook populair bij kinderen.


Manfred Hohensinner is tevreden met de kwaliteit van de eerste oogst. / Foto: Frutura

Versvoorziening het hele jaar door
Frutura-eigenaar Manfred Hohensinner: "De teelt van groenten en fruit het hele jaar door bij optimale omstandigheden garandeert dat consumenten in Oostenrijk ook in de winter van verse regionale groenten kunnen worden voorzien. Dat vermindert het aantal importen, is daarmee beter voor het klimaat en reduceert de levensmiddelverspilling, omdat we in Oostenrijk naar behoefte kunnen telen."

Het ambitieuze teeltproject met bio-radijs ontstond in 2019 (hier is het interview van destijds te vinden). De bio-groente wordt op circa 3 hectare geteeld.

Voor meer informatie:
Frutura Obst & Gemüse Kompetenzzentrum GmbH
Fruturastrasse 1 
A- 8224 Hartl bei Kaindorf, Oostenrijk
Tel: +43 (0)3334 41 800115
info@frutura.com
www.frutura.com    


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven