Leren hoe je niet kerende grondbewerking toepast?

Op maandag 7 maart (Lelystad) en woensdag 9 maart (Zevenbergschenhoek) organiseert Naturim weer cursussen Niet Kerende Grondbewerking (NKG). NKG is een bedrijfssysteem waarbij het bodemleven maximaal wordt gestimuleerd. NKG heeft bewezen voordelen: het zorgt voor meer bodemleven en een hoger organische stofgehalte. Ook de verbetering van de waterinfiltratie en de draagkracht van de bodem zijn merkbaar en zeer waardevol. NKG is daarmee een zinvol antwoord op een veranderend klimaat en toenemende bodemdruk van mechanisatie.

De cursus gaat over het praktisch uitvoeren van NKG in akkerbouw en tuinbouw. Op beide dagen is er ook aandacht voor de uitvoering op een biologisch bedrijf. Na de cursus hebben deelnemers genoeg kennis om zelf te starten met NKG. Tijdens de cursus worden uiteraard de basisprincipes toegelicht maar is er verder vooral ruimte voor de uitvoering in de praktijk. Zo wordt uitgebreid ingegaan op de keuze in groenbemesters, het beheersen van onkruid en hoe je omgaat met begroeide grond in het voorjaar. Ook is de cursus gekoppeld aan een bezoek op een ervaren NKG bedrijf. Er is ook ruim aandacht voor bewerkingen en machinekeuze. De cursus is van 9.00u – 16.00u. Aanmelden via www.bioacademy.nl De kosten zijn € 190 (excl/ btw).

De cursus is geschikt voor zowel akkerbouwers en groentetelers. Er wordt op beide dagen aandacht geschonken aan uitvoering op diverse grondsoorten, zowel biologisch als gangbaar. Op 7 maart wordt er een biologisch NKG akkerbouwbedrijf bezocht. Op 9 maart een gangbaar NKG akkerbouwbedrijf.

Voor meer informatie:
Naturim
Sander Bernaerts
06 81086041
sander@naturim.nl
www.naturim.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven