Denk mee na over de toekomst van bio in Vlaanderen

In 2023 start een nieuw strategisch plan voor de biologische landbouw. Dit plan zal bepalend zijn voor de toekomst van de biologische landbouw én bioketen in Vlaanderen voor de komende 5 jaar. Het zet de krijtlijnen en ambities van de biosector en het beleid uit, net zoals het huidige plan dat doet. 

Om de stem van de bioketen te horen, organiseert het Departement Landbouw en Visserij op 9 maart van 13.00-17.00 uur een online workshops via Teams voor ketenspelers. Verwacht geen klassiek webinars, maar workshops, doorspekt van interactie. Uw actieve deelname is van belang.

Programma
Trends en evoluties in de bio van de afgelopen jaren
Stand van zaken: SWOT-analyse biologische productie in Vlaanderen
Terugkoppeling workshops met de landbouwers
Inspiratie voor de toekomst
Samen op zoek naar innoveerde acties voor de verschillende actoren: bioketen, verwerkers, verkooppunten, onderzoek, overheid, landbouwers,…

Het aantal plaatsen is beperkt. De workshops voor landbouwers vonden plaats de eerste helft van februari en op 29 maart komen de onderzoekers aan de beurt. 

Wie zich voelt aangesproken om mee te komen nadenken over de toekomst van de biolandbouw in Vlaanderen, kan zich via onderstaande link inschrijven, ten laatste op 7 maart. Deelnemers ontvangen 's ochtends de Teamslink om deel te nemen.

Klik hier om in te schrijven.

Bij vragen, kan u contact opnemen met Inge Borgers (tel. +32 2 552 78 82 ), bio@lv.vlaanderen.be


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven