Drie nieuwe granola's: voor elk wat wils

Tholen - Het assortiment granola's van Julia's Delicious World is vernieuwd. De range telt nu zes soorten: Berry Indulgent, Unbeatable Buckwheat, Grainfree Delight, Apples With an Attitude, A Chocolate Thrill en Dazzling Superfoods. De eerste drie zijn er in januari nieuw bijgekomen. De varianten met appel, chocolade en superfoods werden al vijf jaar door Julia's Delicious World gemaakt. 

Voor elk wat wils
Opvallend aan het assortiment is de grote verscheidenheid van producten. "Er is voor elk wat wils. Eentje is vrij van granen, aan twee van de zes zijn geen suikers toegevoegd, er is er één met veel proteïne, er is een variant die geen noten bevat en vier van de zes producten zijn vegan." Wat alle granola's gemeen hebben is dat ze zijn samengesteld uit biologische ingrediënten. "Dat is altijd de doelstelling geweest," vertelt Mieke Bomans. "Het moet zo natuurlijk en gezond mogelijk zijn. We willen de lekkerste en gezondste granola in een duurzame verpakking aanbieden."

Van keuken naar fabriek
Het bedrijf begon klein, maar groeide al snel uit. In haar eigen keuken heeft Mieke heel wat uurtjes staan bakken. "Het was enorm veel werk, al het bakken en inpakken deden we zelf in de garage die we hadden verbouwd tot een food safe ruimte. Naarmate het drukker werd gingen we het inpakwerk uitbesteden. Deels ook vanuit sociaal aspect, want we besteedden het uit aan een sociale werkplaats."

Mieke Bomans

Inmiddels is de productie verplaatst van de garage naar een productielocatie in Zaandam. Wel wordt de granola nog altijd handmatig gemaakt. Eerst worden de haver, zaden en pitten gemengd met wat olie, voornamelijk kokosolie en een beetje zonnebloemolie. Daarna wordt er, afhankelijk van de variant een beetje suiker in de vorm van honing of agavesiroop toegevoegd. Dat mengsel gaat handmatig op platen, in een kar die in de oven wordt geschoven. Daar wordt het gebakken tot het krokant is geworden.

De voordelen van de glazen fles
Nog altijd worden de granola's door de mensen in de sociale werkplaats verpakt. In glazen flessen en in papieren zakken. "Het verpakken in een glazen fles is conceptmatig ontstaan. Ik vind dat je het product goed moet kunnen zien en wilde een duurzame verpakking, niet een van plastic. Zo'n glazen fles is ook leuk te recyclen als vaas of bijvoorbeeld om een smoothie in te bewaren. Daarnaast heeft het een hoog 'cadeau-gehalte' en is de fles door de schroefdop goed afsluitbaar. Tot slot is de granola met de fles makkelijk in kommetjes te gieten én staat het gezellig op tafel."

Het waren de grootverbruikers waarvoor er later ook kraftpapieren zakken werden gebruikt om de granola in te verpakken. Inmiddels zijn er 900 grams en 350 grams zakken verkrijgbaar. Handig te verzenden via de post, hoewel de glazen flessen het ook nog altijd goed doen. Onlangs kwam er ook een giftset bij, bestaande uit drie kleine glazen flesjes. "Daarin zitten Berry Indulgent, Grainfree Delight en Dazzling Superfoods. Zo kunnen we mensen kennis laten maken met ons assortiment. Het is bedoeld als origineel cadeautje. Mensen kunnen het doosje personaliseren met een naam of een leuke boodschap."

De meeste granola's worden in speciaalzaken en groenten- fruit- en delicatessenwinkels in België verkocht. In Nederland zijn ze, naast de webshop, te koop bij Organic Food For You in Amsterdam en Laren.

Voor meer informatie:
Mieke Bomans
Julia's Delicious World
mieke@juliasdeliciousworld.com
www.juliasdeliciousworld.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven