Delphy na overname: Digitalisering versnellen en onderzoeklocaties in nieuwe sectoren

Tholen - Gisteren werd officieel bekend dat Delphy is overgenomen door het Canadese AgriFORCE Growing Systems. Jacco van der Wekken, CEO van Delphy geeft hieronder een nadere uitleg. 

"Met deze overname hebben we meer kapitaal om te investeren. Denk dan vooral aan het hele digitaliseren in de breedste zin, we gaan deze ontwikkeling versnellen. De mogelijkheden die we krijgen met AgriFORCE zijn enorm."

Afweging
Bij Delphy zijn ze 'erg blij' met de overname. "Onze strategie kunnen we nu vlot uitrollen en waarmaken. Daarnaast gaan we ons ook in Nederland verder ontwikkelen, met name op het gebied van nieuwe onderzoeklocaties in de sectoren waar we deze nog niet hebben, denk hierbij aan fruitteelt en bloembollen."

Delphy werd volgens Jacco de laatste jaren door diverse partijen benaderd voor een eventuele overname. "Bij al deze partijen hebben we steeds de afweging gemaakt of we onze onafhankelijke positie konden behouden. Bij AgriFORCE is dat zeker het geval. Daarnaast sluit de visie van AgriFORCE aan bij onze visie; de hele puzzel viel in elkaar. We zien zoveel kansen en die kunnen we nu goed oppakken." 


Jacco bij de opening van het Delphy Innovative Soft Fruit Centre in Horst vorig jaar

Improvement Centre
In Noord-Amerika wordt er, net als in Nederland al het geval is, een Delphy Improvement Centre gebouwd. Doel hiervan is om ook daar lokaal kennis te ontwikkelen en toe te passen. "Daarmee ontstaat er een synergievoordeel voor al onze klanten wereldwijd."

Het belang voor de sector van het Delphy Improvement Centre is volgens Jacco inmiddels wel bewezen. "Kennisontwikkeling is een key-succesfactor voor de toekomst. We krijgen zo veel onderzoeksvragen van zowel toeleveranciers als ook van telers. Het Delphy Improvement Centre in Nederland is op dit moment volledig bezet."

Klanten zullen volgens Jacco overigens niets merken van de overname. "De mensen veranderen niet. De naam verandert niet. En we blijven onafhankelijk werken."

Voor meer informatie:
Delphy
www.delphy.nl 

AgriFORCE Growing Systems Ltd.
www.agriforcegs.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven