Delphy overgenomen door Canadezen om 'wereldspeler' te worden

Het beursgenoteerde, Canadese AgTech-bedrijf AgriFORCE Growing Systems Ltd. neemt Delphy Groep BV over. De Canadezen leggen zich toe op het ontwikkelen en toepassen van kennis voor duurzame teeltmethodieken en gaan samen met Delphy de toekomst in. 

Onderdeel van de overname-overeenkomst is een aandelenuitwisseling, waarbij de aandeelhouders van Delphy een belang in AgriFORCE verwerven. Door de overname ziet Delphy mogelijkheden ontstaan om haar kernactiviteiten verder te ontwikkelen en internationaal uit te breiden.

Delphy's kennis en ervaring in de plantaardige sectoren vormt een aanvulling op AgriFORCE's fusie- en overnamestrategie, zo valt te lezen in het persbericht. Die strategie bestaat uit het traceren van regionale en internationale kansen en ontwikkelingen in de plantaardige sectoren, gericht op kennis. De focus van het bedrijf ligt momenteel op Noord-Amerika en Europa. De komende jaren wordt dit verder uitgebreid naar andere werelddelen. 

Met de overname is 29 miljoen Amerikaanse dollar (25,5 miljoen euro) gemoeid in de vorm van zowel contanten als aandelen. Vorig jaar oktober kondigden de Canadezen al de intentie tot overname aan, zonder een naam te noemen. 


Jacco van der Wekken van Delphy met Ingo Mueller van AgriFORCE Growing Systems 

Uitbreiding onderzoeklocaties in Nederland en daarbuiten
Beide partijen willen samen de groei van Delphy, dat de laatste jaren naar eigen zeggen sterke financiële prestaties heeft laten zien en voor 2021 uitgaat van 24,5 miljoen euro omzet, verder uitbouwen. Delphy heeft ruim 240 adviseurs, onderzoekers en projectleiders in dienst. Het bedrijf ontwikkelt praktijkkennis door eigen onderzoek uit te voeren op diverse eigen onderzoekslocaties. De advies- en onderzoeksactiviteiten van Delphy in Nederland en andere landen waar Delphy actief is worden uitgebreid. 

Een gezamenlijk speerpunt is het oprichten van een onderzoekscentrum voor de plantaardige sectoren in Noord-Amerika, evenals uitbreiding van Delphy’s kennisactiviteiten in Europa, Azië en Afrika. Ook wil men samen de ontwikkeling en implementatie van 'groene digitalisering' versnellen, zo valt te lezen in het persbericht.

Wereldspeler
Ingo Mueller, CEO van AgriFORCE Growing Systems, geeft aan: "We verwachten dat het gecombineerde bedrijf AgriFORCE – Delphy zal uitgroeien tot een wereldspeler met R&D-capaciteiten van het hoogste niveau, met meer mogelijkheden voor kennisontwikkeling en kennistoepassing in een bredere geografische markt.” 

Hij voegt daaraan toe: "Delphy brengt een zeer bekwaam en ervaren team aan tafel. We kijken ernaar uit om samen met Delphy hun capaciteiten en brede relaties verder uit te bouwen. Belangrijk is dat onze complementaire expertise en gedeelde waarden worden ingezet om bij te dragen aan een duurzame verandering in de plantaardige sectoren. Delphy zal hierbij zijn onafhankelijke positie behouden”.

Enorme kansen in Noord-Amerika
Jacco van der Wekken, CEO van Delphy, geeft aan: “De samenwerking met AgriFORCE gaat onze wereldwijde uitbreidingsplannen versnellen en ons marktleiderschap verder uitbouwen. Onze gezamenlijke strategie is om innovatieve oplossingen in de plantaardige productie te ontwikkelen en toe te passen. Dit wordt gedaan door het uitbouwen van onderzoekslocaties in diverse plantaardige sectoren, versnelling van digitalisering en uitbouw van de adviesactiviteiten in andere delen van de wereld. We kijken er bijvoorbeeld naar uit om de enorme kansen in Noord-Amerika te gaan benutten in nauwe samenwerking met AgriFORCE. Het huidige management van Delphy blijft actief bij de verdere uitbouw van Delphy.”

Voor meer informatie:
Delphy
www.delphy.nl 

AgriFORCE Growing Systems Ltd.
www.agriforcegs.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven