Nieuw bedrijf in Almería: Ecoinver BIO

"Met onze biologische en biodynamische specialties maken we het verschil"

Ecoinver Export, een bedrijf uit het Spaanse Almería, heeft samen met telers die meer dan 20 jaar ervaring hebben in de bioteelt, de nieuwe onderneming Ecoinver BIO opgericht, die zich zal toeleggen op de teelt en afzet van biologische en biodynamische specialties.

"Ecoinver BIO is een project dat wordt ondersteund door Ecoinver Export, een bedrijf met 15 jaar ervaring in de sector en gespecialiseerd in producten die zijn aangepast aan de behoeften van de consument", zegt Daniel Segura, financieel directeur van Ecoinver Export en Ecoinver BIO.

In september 2021 werd de lancering van het nieuwe bedrijf aangekondigd en in februari van dit jaar begon Ecoinver BIO met de teelt, verwerking en export van haar biologisch assortiment groenten en fruit.

"Vrijwel alle bedrijven hebben al een eigen lijn van biologische producten, maar door ons exclusief toe te leggen op biologische en biodynamische producten, en dan vooral specialties, zullen we in staat zijn om het verschil te maken en oplossingen te bieden aan zowel onze klanten als onze telers", zegt Diego Oller, directeur van Ecoinver BIO. "Je moet de differentiatie niet zoeken in wat gemakkelijk is. Een project starten om te doen wat bijna iedereen doet, dat heeft niet veel zin", stelt hij.

Het nieuwe bedrijf is gevestigd in Las Norias de Daza en beschikt over 80 hectare teelt. Dankzij de samenwerking met diverse telers brengt het onder meer minikomkommer, snackkomkommer, lange komkommer, aubergine, California en Palermo paprika, pruim- en cherrytomaat en courgette op de markt. "We willen het accent leggen op specialties. In het voorjaar hopen we te starten met Japanse aubergines en zijn we ook van plan Chinese aubergines, mini-aubergines, pepers, pitloze paprika’s en verschillende soorten smaaktomaten te gaan telen", vertelt Diego Oller.

Specialties zijn moeilijker te telen dan de normale groenten, zeker als men met biologische en biodynamische certificeringen werkt. Er is veel meer ervaring vereist, zo zegt de expert. "De inspanning en specialisatie die dit soort teelt vereist, brengt hogere kosten met zich mee in vergelijking met conventionele teelten, dus in principe zijn de verkoopprijzen ook hoger. Hiervoor is echter een evenwicht tussen vraag en aanbod nodig. Daarom willen we zo goed mogelijk met onze telers bespreken welke gewassen en in welke hoeveelheden we aanplanten om zo dicht mogelijk bij de vraag te zitten", voegt hij eraan toe.

Ecoinver Bio beschikt over een magazijn van 3.000 m2 voor de verwerking en verpakking van haar biologische en biodynamische producten, die vooral naar Midden- en Noord-Europa worden geëxporteerd.

"Het is de bedoeling om in deze markten verder te groeien en binnenkort ook de Verenigde Staten en Canada te betreden. Daarnaast willen we aanwezigheid op de binnenlandse markt, waar er zeker kansen liggen, al wordt het hard werken. De bio-filosofie loopt in Spanje wat achter in vergelijking met andere Europese landen, maar de vraag groeit gestaag, vooral onder de jonge generatie. Op hen is onze hoop gevestigd. In eerste instantie werd de consumptie van biologische voeding gemotiveerd door gezondheidsaspecten, maar nu speelt ook duurzaamheid en zorg voor het milieu een grote rol."

Voor meer informatie:
Diego Oller
Ecoinver Bio
Camino Villalobos, 29
04716 Las Norias de Daza (Almería) - Spanje
+34 610289238
diego@ecoinverbio.es 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven