Oostenrijk: SPAR verkoopt Demeter-producten van de oudste biologische boerderij van het land

De Wurzerhof bij St. Veit is de oudste biologische boerderij van Oostenrijk en sinds 1927 wordt er biologisch-dynamisch geteeld volgens de Demeter-principes. Naast vlees- en graanproducten melkt Wurzerhof ook melk van eigen koeien. "We zijn blij dat we deze unieke en bijzondere producent nu ook bij SPAR vestigingen kunnen aanbieden en dat we onze klanten voortaan hooimelk en kwark van biologisch-dynamische landbouw van de hoogste kwaliteit kunnen aanbieden", aldus Paul Bacher, bedrijfsleider van SPAR Karinthië en Oost-Tirol.

Anna-Maria Remer, Conny Meierhofer en Marion Kilzer-Ruppnig van Oostenrijks oudste biologische boerderij.

Het bedrijf produceert al bijna 100 jaar voedingsmiddelen zoals melk, vlees, graanproducten en eieren. De dieren op de boerderij worden gehouden op een manier die past bij hun aard, met ruime stallen, weidse weiden en veel ruimte. "Onze biologisch-dynamische landbouw maakt de hoogste voedingskwaliteit mogelijk, wat ten goede komt aan onze mensen op de boerderij, maar ook aan de afnemers van onze producten," weet bedrijfsleider Dr. Holger Remer. "Daarnaast zijn land- en tuinbouw opleidingsgronden voor onze leerlingen."

Naast de directe marketing van Demeter-producten vertrouwt de Wurzerhof nu ook op het partnerschap met SPAR Karinthië. De zuivelproducten in statiegeldpotten zijn te vinden bij SPAR en INTERSPAR in de omgeving van St. Veit an der Glan. Paul Bacher: "Het partnerschap met Wurzerhof is voor ons heel belangrijk omdat we allebei een gemeenschappelijk doel nastreven: het behoud van de diversiteit en de versterking van de regionale producten en van de Karinthische landbouw. Het Wurzerhof leeft van biodiversiteit en zorgt met zijn focus op de ontwikkeling van planten, dieren en mensen ook voor de kleurrijke diversiteit van ons voedsel in Karinthië. Wij zijn zeer verheugd over dit partnerschap en dus ook over de steun aan de regionale landbouw.

Aandacht voor lokale producten
Sinds de oprichting werkt SPAR op ooghoogte samen met landbouwpartners aan kwaliteitsproducten en duurzame landbouw in Oostenrijk. Zo is SPAR al jaren actief op zoek naar lokale producenten om het assortiment aan te vullen met traditionele specialiteiten en regionale lekkernijen. Paul Bacher: "Steeds meer Karinthiërs waarderen deze terugkeer naar traditionele waarden en genieten van wat er in hun regio voor hen wordt geoogst, geproduceerd en aan ons wordt geleverd. Met de biologisch-dynamische Demeter-producten van de Wurzerhof hebben we nu uitzonderlijke producten in ons assortiment die staan voor de combinatie van traditie en trend en bewijzen hoe divers en bijzonder onze regio is".

Voor meer informatie: www.wurzerhof.at


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven