"Maak gebruik van deze kans om mee te denken"

Online stakeholdersconsultatie bio-productie en -consumptie van start

Op maandag 14 februari 2022 is de online consultatie voor het Nederlandse actieplan over de groei van biologische productie en consumptie in Nederland van start gegaan. Doel van de consultatie is om samen met alle betrokken die de biologische landbouwsector een warm hart toedragen ideeën en oplossingen te bedenken die hieraan bijdragen.

Nederland wil graag substantieel en duurzaam bijdragen aan de Europese ambitie zoals verwoord in de Europese Green Deal. Daarom stelt Bernard van der Horst, projectleider Strategie Biologische Productie en Consumptie Nederland, namens het ministerie van LNV de volgende vraag: Welke ideeën heb jij om de productie en consumptie van biologische producten in Nederland duurzaam te laten groeien?

"Ik nodig je van harte uit om mee te doen. Denk mee! Maak gebruik van deze kans om mee te denken. Jouw kennis, ervaring en input is van belang om te komen tot een duurzaam plan met een effectieve set van acties. Acties die bij uitvoering ook echt gaan leiden tot groei van biologische productie en consumptie", aldus Bernard.Voor wie?
Deze consultatie is bedoeld voor iedereen die wil en kan bijdragen, zoals boeren, vertegenwoordigers van de (biologische) landbouw, ketenpartijen (leveranciers, transporteurs, verwerkers, handelaren, retailers), onderzoekers, overheden, financiers, NGO's en consumenten.

Waar moet je zijn?
Ga naar deze website. Schrijf je in en doe direct mee. De consultatie bestaat uit een aantal stappen en duurt tot eind april 2022.

Deelname is eenvoudig
Deze consultatie is zo georganiseerd dat je zelf bepaalt op welk moment en vanaf welke plek het jou het beste uitkomt om deel te nemen. Met een minimale inspanning doe je al mee en kun je bijdragen en/of reageren op de andere deelnemers.

Wat levert het (je) op?
"Met je deelname draag je bij aan ideeën en oplossingen om de productie en consumptie van biologische producten in Nederland te vergroten en leer je uit eerste hand van andere deelnemers over hun ideeën en oplossingen, waar ook jij je voordeel mee kunt doen. Ik kijk uit naar je deelname en verheug me op een constructieve dialoog tussen alle betrokken stakeholders."


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven